Pressrelease: Starweb lanserar Svea Checkout för sina B2B-kunder

Starweb har nyligen lanserat sin e-handelsplattform för B2B e-handel. För att skapa ännu bättre förutsättningar för handel mellan företag har Starweb och Svea ekonomi inlett ett samarbete för smidigare betalning.

“Starweb har idag 600 handlare inom olika branscher. Hittills har vi haft mest fokus på B2C, det vill säga handel mellan företag och konsument. Vi upplever att efterfrågan för B2B-handel har ökat och att frågan inte längre är om man ska satsa på B2B e-handel, utan snarare hur man gör” säger Johan Lindstedt, grundare och VD på Starweb.

Via Svea Bank checkout får butikerna en e-handelskassa med stöd för både företagsleasing, högre beloppsgränser vid fakturaköp, snabbare utbetalningstid och möjlighet att kunna sälja större volymer online. Dyrare varor som tidigare hanterats manuellt via telefon och mail och som kostat mycket i tid och administration kan nu även säljas online. Tillsammans med Starwebs automatiserade orderflöden får e-handlarna dessutom större automation och minskad administration.

Svea tillåter valfria faktura- och leveransadresser – kunden väljer själv om varan ska skickas till sommarstället eller dotterbolagets lager och identifiering sker via Mobilt BankID.

 

“En kombination av Starwebs e-handel och Svea ekonomi utgör en komplett e-handelslösning för medelstora B2B-företag. Vi är otroligt spända på att se hur det tas emot på marknaden” säger Johan Lindstedt.

Läs mer om Svea Checkout.