Vad är lokal sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering, eller SEO, handlar kort sagt om att hamna så högt upp som möjligt på sökmotorer efter specifika sökord. Men vad är lokal sökmotoroptimering? Det är när du optimerar hemsidan/företaget för ett visst lokalt område, istället för en generell optimering. Lokal SEO sägs vara det som gynnar mindre företag i första hand.

Starweb kan hjälpa dig med både lokal och nationell SEO, så väl som internationell. Läs mer under Sökmotoroptimering.

En lokal SEO är processen för hur du synliggör ett företag för olika geografiskt relaterade sökningar. Det här gäller främst inom Google, men kan även fungera för andra sökmotorer. Lokal SEO hjälper dig öka företagets online-synlighet, vilket i sin tur ökar organiska besökare på webbplatsen. Söker man efter ett företag, tjänst eller liknande på Google kommer lokal sökmotoroptimering vara det som avgör vilka webbplatser som kommer upp först.

Användning av lokal SEO

Lokal SEO kommer hjälpa dig att öka trafik till dina hemsidor. Det kan även hjälpa dig att få fler besökare till fysiska butiker. Besökarna är vanligtvis personer som bor i området där ditt företag har sin lokal, eller personer i närområden.

Den lokala sökmotoroptimeringen sägs vara väldigt fördelaktig, främst för små företag. Som ägare för ett mindre företag är det rekommenderat att du finslipar tjänsterna, och att du har nöjda kunder ifall du väljer att expandera din verksamhet. Ett tips när du använder dig av lokal SEO är att du fokuserar på enkla nyckelord, sådana som är både lätt att ranka och är relevanta för ditt företag. Lokal SEO hjälper som sagt att ranka ditt företag eller verksamhet högt i närområdet. Efter detta kommer mun-till-mun-metoden göra resten. Personer som besöker staden och ditt företag kommer förhoppningsvis att berätta för sina nära och kära om företaget och på så sätt ge dig fler besökare.

En lokal SEO hjälper dig att endast tävla med andra företag i ditt område, och inte de hemsidor som finns i andra regioner eller resten av världen.