Populära betalningslösningar hos e-handlare

När man handlar på nätet har man oftast olika betallösningar att välja mellan och som e-handlare kan det vara bra att kunna erbjuda sina kunder flera betalsätt. Det ökar nämligen kundkretsen genom att vara mer inkluderande. Som Starwebkund har du alltid de mest populära valen till hands.

Vilka är de mest populära betallösningarna inom e-handel?

Som e-handlare är det viktigt att erbjuda de betallösningar som kunderna efterfrågar. Nedan kommer vi lista de alternativ som är mest populära i Sverige.

Klarna

Klarna är ett fintech-bolag som tillhandahåller en mängd olika betaltjänster på nätet. Med Klarna kan man exempelvis betala på faktura, delbetala eller handla sina varor på kredit. På deras hemsida kan kunden själv logga in och hantera sina köp genom att exempelvis förlänga betaltiden. Klarna är Sveriges största aktör när det kommer till betalningar på nätet och finns även i ett stort antal länder både i och utanför Europa.

Svea

Med Svea som betallösning kan kunderna välja att handla på faktura, delbetalning eller kredit. Kunden kan själv logga in på Sveas hemsida och hantera sina köp därefter. Svea gör det även möjligt att göra betalningar direkt i diverse e-handelsappar.

Nets

För e-handlare kan Nets hjälpa till att skapa flera kunder. Med hjälp av deras check-out blir det nämligen lättare för kunderna att slutföra affären. Många kunder avbryter ett pågående köp på grund av att de inte hade möjlighet att betala som de själva ville, men Nets check-out erbjuder alla de populära betalningsmetoderna.

Swish

Swish gör det möjligt att betala direkt för sina varor innan man fått hem dem. För e-handlare är Swish ofta en tacksam betallösning då kunden dels betalar direkt och dels inte returnerar varorna i lika hög utsträckning.

PayPal

PayPal är en e-plånbok som gör det möjligt att handla online oberoende av banker. Det är ett vanligt betalalternativ för den som handlar utanför landets gränser då det kan råda en osäkerhet kring hela köpprocessen. När man betalar via PayPal känner både köparen och säljaren en trygghet i att PayPal finns där som mellanhand och kan stötta om det skulle uppstå en tvist.

Välj rätt betallösning för din e-handel

För att du ska kunna erbjuda rätt betalsätt för just dina kunder är det viktigt att du utgår från din försäljning och var din e-handel befinner sig idag. Om du vill ha mer information har vi skrivit en artikel kring hur du kan välja rätt betallösning.