Aras Security

Aras Security's e-handelsresa mot den svenska marknaden

Efter att nyligen ha äntrat den svenska marknaden inom säkerhetssystem är distributören Aras Security återigen i en tillväxtfas. Med digital utveckling i fokus har företagets vd Victor Siösteen tagit hjälp av Nordisk e-handel för att möjliggöra en expansion från huvudkontoret i Danmark till att etablera sig som en aktör mot stora svenska industrier och offentliga verksamheter.

En omställning och expansion till Sverige

Det teknikorienterade företaget Aras Security är en väletablerad säkerhetsleverantör i Danmark. Nu befinner sig Aras Security i en ny uppstartsprocess – på den svenska marknaden.

“Vi har säte i Köpenhamn där vi också har vårt lager och logistikavdelning och nu har vi öppnat i Malmö för att fokusera och driva vår svenska verksamhet. I samband med det har vi delat upp säljkanaler, affärssystem och etablerat en ny process för mottagning och leveranser av produkter. Nu är vi igång med den svenska verksamheten också och kan fokusera på två olika marknader”, berättar Victor.

Aras Securitys främsta målgrupp är offentliga verksamheter inom kommuner och regioner. Skolor, bibliotek, äldreboenden och sjukhus men även större privata industrier med många anställda är typiska kunder för det numer dansk-svenska företaget. Med fler kunder i Sverige har Aras Security påbörjades en ny e-handelsresa.

“Vi har haft en hemsida i Danmark som vi har använt mot den svenska marknaden men vi kom fram till att vi behöver en anpassad webbplats mot Sverige. Nu är vi inte lika etablerade i Sverige, så vi behöver en mer informativ sida här. I Danmark kan vi rikta mer service direkt mot kunden eftersom vi har en annan marknadsposition där.”

Nordisk e-handel och business-to-business-verksamhet

Victor var på jakt efter en e-handelspartner som kunde möta Aras Securitys behov och förutsättningarna som ett drivet business-to-business-företag. Valet föll på Nordisk e-handel – och sedan dess har Victor aldrig tittat bakåt.

“Vi valde Nordisk e-handel för att de hade ett business-to-business-spår och tydlighet kring sin funktionalitet. De var lyhörda och visade snabbt att de kunde axla oss som kunder och utveckla de delarna vi ville. Vi är otroligt nöjda med den hjälp och det utvecklingsstöd vi har fått.”

Det kan anses vara en utmaning att sälja produkter via en e-handelsplattform till installatörer som i sin tur säljer produkterna vidare till stora företag och offentliga verksamheter, i och med att den personliga kundkontakten till stor del försvinner.

“Det är lite speciellt att kunderna inte alltid beställer via en säljare. Vi behöver en relation till våra kunder också – och vi pratar med dem i supportärenden. Vi vill inte digitalisera allt i kundrelationen men vi vill digitalisera det som vi och kunden ser ett värde av. Kunderna ska känna sig trygga med hela köpprocessen. Då krävs det en väldigt väl fungerande e-handel med minimal felfaktor.”

Utveckling är ledordet

Aras Security har en klar filosofi och det är att hela tiden utveckla sin tjänst. Då krävs det samtidigt att deras partners är redo för samma utmaningar och förvalta de möjligheterna som dyker upp längs vägen.

“Vi är i en tillväxtfas så vi har precis börjat vår resa i Sverige och vi vill kunna växa organiskt och långsiktigt. Vi ska hela tiden utveckla vår tjänst och kunna ge mer värde för vår kund. Jag tror aldrig att vi kommer att bli mätta på utveckling och Nordisk e-handel har samma vision. Det viktigaste för oss att känna trygghet och det gör vi med Nordisk e-handel.”

Att starta en e-handel kan vara ett genidrag och allt fler företag väljer att göra det. Victor avslutade med att ge ett par tips om vad man ska tänka på när man väljer en e-handelsplattform och partner.

“Hitta en leverantör som har de lösningar som ni söker, vilket förutsätter ett bra förarbete och kravspec. Se det som en samarbetspartner och hitta en e-handelspartner som ser på samma vis, så du undviker att “bara” blir en kund. Det är också väldigt viktigt att det ska kännas bra med människorna bakom och att man kan ha en nära kontakt. De ska inte vara några robotar utan man ska ha en bra och trygg support från sin leverantör.”

Vi tackar Victor för pratstunden och önskar honom lycka till med den fortsatta utvecklingen av Aras Security. Är du nyfiken på hur Nordisk E-handel skulle kunna stötta och utveckla din e-handelsresa? Hör av dig så berättar vi mer!

Se fler kundcase