Starweb e-handel API

API av utvecklare, för utvecklare

När behövs Starweb API?

Starweb API används till system där det inte finns en färdig integration, eller där man önskar en skräddarsydd lösning till Starwebs plattform. Starweb har färdiga integrationer till ett antal affärssystem och Excel.

Spara tid eller hittar helt nya kunder genom att integrera system som tidigare inte har kunnat prata med varandra. Hantera order- och kundinformation utan att ens besöka administratörsdelen!

Skräddarsydda lösningar

Skräddarsy en lösning mellan Starweb e-handel och era kringsystem. Anlita vilken skicklig utvecklingsbyrå som helst, se förslag.

Exempel på integrationer som har byggts är kassasystem, affärssystem, fakturalösningar, TA-system, WMS samt andra frakt- och logistiklösningar.

Kom igång

 • För att få ett API-testkonto; starta en provbutik.
 • Se hur du skapar API-uppgifter för integration – för eget bruk. Ifall du vill använda en tredje parts leverantör, som inte redan är integratörer till Starweb, krävs ett API-avtal som Starweb support skickar till dig. Mejla då Starweb support om Starweb API med namn och länk till er provbutik.
 • För tekniska frågor gällande Starweb API, som inte står i API-manualen, mejla api@starweb.se.
  Ifall det innebär en kostnad att utreda era frågor meddelar vi dig. Vi tar ej betalt utan att informera i förväg.

Vanliga frågor

 • Vad är ett API?

  Ett API är en specifikation över hur en programvara kommunicerar med en annan programvara.

  Utbyt information om produkter, varianter, kategorier, bilder, kunder och ordrar från er e-handel med tredjepartssystem som affärssystem, databaser, CMS, nyhetsbrev, logistik och lager m.m.

 • Var hittar vi en utvecklare?

  Anlita vilken utvecklingsbyrå som ni vill och be om en offert baserat på önskad funktionalitet. Starweb samarbetar med bl.a Automatisera Mera (Azadeh)040 (Pija)Zwapgrid (Leo)OpenIT (Jonas) och Treviga (Sebastian) kring integrationer.

  Det går även att hyra en programmerare genom bl.a:

 • Skräddarsyr Starweb funktioner?

  Ja, när lösningen gynnar flertalet av våra kunder. Starweb kan då ta fram en pris- och tidsplan tillsammans med er.

  Kontakta Starweb för offert >

 • Finns det enklare lösningar?

  Ja, men det beror helt på var ni vill uppnå. Ofta vill man integrera ett TA-system eller lagersystem, och då har Starweb ofta redan en färdig integration.

  Även affärssystemen har ofta färdiga integrationer till flera olika system. Om de har en integration till det systemet som ni vill använda, låt då affärssystemet agera mellanhand så här:

  Ert system > Affärssystemet > Starwebs plattform.

 • Hur gör vi med produktbilder?

  Det går utmärkt att skicka produktbilder genom Starweb API. Då skapas automatiskt även tumnagelbilder och bildstorleken skalas om ifall den är för stor.

  Annars går det enkelt att ladda upp tusentals bilder i butikens administratörsdel. Döp gärna bilden till produktens artikelnummer, ex. A1000.jpg, så kommer bild och produkt automatiskt att kopplas samman.

Koppla Starweb till externt system

Dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Integritetspolicy.