Starweb API för utvecklare

Gör det möjligt att kommunicera med fler affärs- och kassasystem

När behöver jag använda Starweb API?

Till de vanligaste affärssystemen finns det redan färdiga kopplingar. Starweb API används till system där det inte finns en färdig koppling, eller där man vill ha en skräddarsydd lösning mellan Starweb e-handel och sitt system.

Du kan spara tid eller hitta nya kunder genom att koppla samman system som tidigare inte har kunnat prata med varandra. Hantera order- och kundinformation utan att ens besöka administratörsdelen!

Kontaktuppgifter

För att få ett testkonto till Starweb API börja med att starta en provbutik, mejla därefter vår support. Glöm inte säga vilket namn och länk din provbutik har.

För tekniska frågor gällande API-kopplingen (som inte står i manualen) mejla oss på starwebapi@starweb.se

Vanliga frågor

Vad är ett API?

Ett Application Programming Interface är en specifikation av hur en viss programvara kan kommunicera med en annan programvara. Du kan utbyta information om produkter, varianter, kategorier, bilder, kunder och ordrar från din e-handel med tredjepartssystem som affärssystem, databaser, CMS, nyhetsbrevstjänster, logistik / lager osv.

Kan ni skräddarsy kopplingar?

Ja, tillsammans med integrationspartners skräddarsyr vi kopplingar till externa system som exempelvis Microsoft Dynamics NAV/AX, Pyramid, Kassanova, Quadriga, Visma Business mfl. Kontakta oss för offert.

 

Vad kostar Starweb API?

Starwebs pris för att nyttja Starweb API är 0 kr/mån utan startavgift inklusive 10000 överföringar/mån. Det innebär i praktiken att överföra upp till 2000 ordrar/mån samt 5000 produkter kostar inget. Om du överstiger detta, fråga gärna om en offert.

Du behöver anlita en programmerare för att bygga kopplingen från ert externa system till Starweb, alternativt besitta programmeringskunskaper för att kommunicera med vårt API via REST och XML.

Manualen beskriver allt man behöver veta, men om din programmerare kör fast går det bra att ställa frågor direkt till oss. Det ingår 1 timmes ”kom-igång-tid” därefter gäller löpande timkostnad.

Var hittar jag en utvecklare?

Du kan anlita vilken utvecklingsbyrå du vill. Starweb samarbetar med några företag som har byggt systemintegrationer i många år. Be om en offert baserat på de funktioner du önskar. Det är samma företag som utvecklar nya tillbehör åt Fortnox:
www.it-integration.se

 

Det finns även sajter som hyr ut programmerare. Några exempel är:

 

Finns det enklare lösningar?

Ja, men det beror helt på var du vill uppnå. Ofta handlar det om att man vill koppla på ett TA-system eller WMS-system för lager, då har vi ibland redan kopplingen.

Alternativt i många etablerade affärssystem finns det redan färdiga kopplingar, då använder du istället ditt affärssystem som mellanhand, exempelvis:
Ditt system > Visma > Starweb.

Hur gör jag med mina produktbilder?

Det går utmärkt att skicka produktbilder genom Starweb API. Då skapas automatiskt även tumnagelbilder och bildstorleken skalas om ifall den är för stor.

Annars kan du enkelt ladda upp 1000-tals bilder i din administratörsdel.

Koppla externt system till Starweb e-handel