ERP

Starweb e-handel API

API av utvecklare, för utvecklare

Kommunicera med affärssystem, kassasystem och andra programvaror som Starweb e-handelsplattform inte har färdiga integrationer mot i realtid.

När behöver jag använda Starweb API?

Vi har redan färdiga integrationer till de 15 vanligaste affärssystemen, och dessutom Excel. Starweb API används till system där det inte finns en färdig integration, eller där man behöver en skräddarsydd lösning till Starweb e-handel.

Du sparar tid eller hittar helt nya kunder genom att integrera system som tidigare inte har kunnat prata med varandra. Hantera order- och kundinformation utan att ens besöka administratörsdelen!

Skräddarsydda lösningar

Skräddarsy en lösning mellan Starweb och egna system. Givetvis kan man anlita vilken duktig utvecklingsbyrå som helst. Starweb samarbetar med bl.a Zwapgrid (Leo), OpenIT (Jonas) och Treviga (Sebastian) som alla har byggt integrationer i många år.

Några exempel på integrationer med Starweb API är alltifrån kassasystem, affärssystem och fakturalösningar till TA-system, 3PL, WMS och andra frakt & logistiklösningar.

Priser

 • Starweb pris är 0 kr/mån utan startavgift, inklusive 10 000 överföringar/mån (ungefär 1 000 order/mån samt 5 000 produkter). Om du vida överstiger detta, fråga gärna om en offert.
 • Anlita en utvecklare för att bygga integrationen från ert externa system till Starweb API. API-manualen beskriver allt man behöver veta.
 • Det ingår 1 timmes ”kom-igång-tid” därefter gäller löpande timkostnad.

Kontaktuppgifter

För att få ett testkonto till Starweb API börja med att starta en provbutik, mejla därefter vår support. Glöm inte säga vilket namn och länk din provbutik har.

För tekniska frågor gällande Starweb API (som inte står i API-manualen) mejla oss på api@starweb.se

Kontakta Starweb om externt system

Dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Integritetspolicy.

Vanliga frågor

 • Vad är ett API?

  Ett API är en specifikation av hur en viss programvara kan kommunicera med en annan programvara. Du kan utbyta information om produkter, varianter, kategorier, bilder, kunder och order från din e-handel med tredjepartssystem som affärssystem, databaser, CMS, nyhetsbrev, logistik & lager osv.

 • Kan ni skräddarsy integrationer?

  Ja, tillsammans med integrationspartners skräddarsyr vi integrationer till externa system som exempelvis Microsoft Dynamics NAV/AX, Pyramid, Kassanova, Quadriga, Visma Business mfl. Kontakta oss för offert.

 • Var hittar jag en utvecklare?

  Du kan anlita vilken utvecklingsbyrå du vill. Starweb samarbetar med några företag som har byggt systemintegrationer i många år. Be om en offert baserat på de funktioner du önskar. Det är samma företag som utvecklar nya tillbehör åt Fortnox:
  www.it-integration.se

   

  Det finns även sajter som hyr ut programmerare. Några exempel är:

 • Finns det enklare lösningar?

  Ja, men det beror helt på var du vill uppnå. Ofta handlar det om att man vill koppla på ett TA-system eller WMS-system för lager, då har vi ibland redan kopplingen.

  Alternativt i många etablerade affärssystem finns det redan färdiga kopplingar, då använder du istället ditt affärssystem som mellanhand, exempelvis:
  Ditt system > Visma > Starweb.

 • Hur gör jag med mina produktbilder?

  Det går utmärkt att skicka produktbilder genom Starweb API. Då skapas automatiskt även tumnagelbilder och bildstorleken skalas om ifall den är för stor.

  Annars kan du enkelt ladda upp 1000-tals bilder i din administratörsdel.

PREMIUM

API av utvecklare, för utvecklare

Få en demo