February 28, 2023
1 min
Starweb

Vilka tider e-handlar man?

Som e-handlare kan det vara bra att studera vissa köpmönster och lära känna sina kunder på djupet. En fråga som du måste ha koll på är under vilka tider svenskar brukar e-handla. Flera undersökningar visar att de flesta svenskar föredrar att handla under kvällen och sent in på natten. Det näst populäraste är att handla tidigt på morgonen innan jobb och skola. Något som är förvånande är att väldigt få människor gillar att handla på sin lunch.

Naturligt att handla på kvällen

Det kanske inte är så konstigt att de flesta föredrar att handla runt kvällen och natten. Det är då vi har tid att sitta och kolla i lugn och ro och verkligen välja ut det vi vill ha. För många sparar det väldigt mycket tid att handla online. Man behöver inte spendera flera timmar på stan eller i något köpcentrum. Därför är det också viktigt att du som e-handlare anpassar dig till detta. E-handeln har tagit över mer och mer och det finns inget som tyder på att det kommer avta de kommande åren.

Gör reklam på dagtid

Det lönar sig ofta att satsa på marknadsföring under dagtid även om det avviker från köparnas mönster. Det beror på att de flesta sitter och scrollar på olika sajter under dagen, till exempel sociala medier. Om de då får upp något intressant brukar de spara den länken till ett senare tillfälle. Då är det stor chans att de går in på din sajt och köper något när de kommer hem på kvällen. Det gäller att anpassa sin budget och schemalägga kampanjerna på specifika tider.

En annan sak du måste tänka på är att ha kapacitet i din e-handel när du har som mest besökare. Om din sajt går för långsamt eller kraschar kommer kunden förmodligen välja ett annat alternativ.

Fler inlägg