Nathalie Martineau
Marknadsförare
August 14, 2023
3 min

Konverteringsoptimering för din e-handel – därför är det viktigt

Konverteringsoptimering handlar om att göra förbättringar på din e-handel i syfte att öka antalet besökare som går till att bli betalande kunder. Men vad innebär det egentligen och varför är det viktigt?

Att aktivt jobba med konverteringsoptimering är essentiellt för att kunna öka försäljningen på din e-handel. Det kan innebära allt från att göra små justeringar i din design till att testa olika versioner av din hemsida för att se vilken som ger dig bäst resultat. Det kan även innefatta att se över navigeringen så att dina besökare lättare hittar det som de letar efter. 

Därför är konverteringsoptimering viktigt 

Det finns flera skäl till varför konverteringsoptimering är viktigt för e-handel. Här har vi listat några av de viktigaste.

1. Ökar försäljningen: Genom att göra justeringar som ökar antalet konverteringar kan du öka din försäljning utan att öka trafiken till din e-handel.

2. Minskar kundförvärvskostnader: Om du kan öka konverteringsgraden, minskar du också dina kostnader för att få nya kunder. Du kan få fler kunder från samma mängd trafik, vilket minskar kostnaderna för att marknadsföra din e-handel.

3. Förbättrar kundupplevelsen: Genom att optimera din e-handel kan du göra det enklare för kunder att hitta det de söker efter – och slutföra köpet. Det i sin tur leder till en bättre kundupplevelse och nöjdare kunder som är mer benägna att återkomma.

Hur ska jag göra?

När du vill börja med konverteringsoptimering finns det flera steg du kan ta. Vi rekommenderar att du börjar med att undersöka hur dina befintliga besökare interagerar när de besöker din e-handel. Det kan du göra genom att exempelvis använda Google Analytics eller liknande verktyg, för att få insikt i besökarnas beteende. 

Baserat på det du tagit reda på kan du därefter börja göra justeringar. Det kan handla om att uppdatera dina produktbeskrivningar eller se över navigeringen. Det är tämligen små justeringar, men det kan göra en stor skillnad. Glöm inte att konverteringsoptimering är en kontinuerlig process och att det alltid finns saker du kan göra för att förbättra din e-handel.

Fler inlägg