Starweb
March 10, 2023
2 min

Hur mycket omsätter e-handel i Sverige?

Sverige har kommit att bli allt mer digitaliserat i takt med teknikens utveckling. Utvecklingen har varit helt otrolig under de senaste åren och det har påverkat vår vardag i stort där allt mer har flyttat ut på nätet och lagts online. E-handeln har växt i en explosionsartad kraft och allt fler väljer att handla online.

Hur mycket omsätter e-handeln i Sverige egentligen kan man då undra? Under år 2021 stod e-handeln för hela 16 procent av den totala försäljningen. I siffror kom detta att uppmätas till hela 146 miljarder kronor.

En historisk ökning

E-handeln har kommit att skjuta i höjden och aldrig tidigare har vi handlat så mycket online som vi idag gör i Sverige. Vad denna utveckling för e-handeln kan bero på går att förklara med den fantastiska tekniska utveckling som skett.

Topp 5 i Sverige

1. Dustin.se

2. Boozt.com

3. Apotea.se

4. Tingstad.se

5. Adlibris

Att Sverige, och hela världen, kommit att bli allt mer digitaliserat och att fler har tillgång till internet har gjort det möjlighet för e-handeln att växa sig otroligt stark. Inte minst finner vi Coronapandemin som ytterligare en förklaring till att e-handeln nått en sån fantastisk utveckling. Det har varit en historisk utveckling för e-handeln och aldrig förr har vi valt att handla så mycket online som vi idag.

Allt fler människor väljer att komma igång med e-handel.

E-handeln möter en ljus framtid

När siffrorna sammanställdes efter år 2021 tappade vi många hakan. E-handeln i Sverige omsatte drygt 146 miljarder kronor, vilket motsvarar hela 16 procent av den totala försäljningen inom detaljhandeln. Då kan vi ställa oss frågan om hur hög siffran väntas blir under år 2022. Vad handlas då mest online tro? Högst upp på listan finner vi dagligvaruhandeln. Därefter hittar vi barnprodukter som är tätt följd av leksaker, hemelektronik, mode, skönhet, hälsa, möbler samt inredning. Detta är kategorier som dominerar inom e-handeln. e-handeln har aldrig tidigare omsatt så mycket pengar som det gjorde under år 2021, och det ska bli spännande att se vad framtiden bär med sig.

Fler inlägg