Paketprodukter

Sälj mer med rätt paketering i SET och D-pack

Kunderna handlar mer

Handlare vet vilka produkter och tillbehör som passar bäst tillsammans. Hjälp kunder att handla mer genom att skapa inspirerande paketerbjudanden anpassat för din målgrupp.

Med paketprodukter höjs snittordervärdet och ger samtidigt mervärde för kunden som får flera produkter, eventuellt till ett bättre pris, som de är säkra på passar tillsammans. Lagernivåerna minskar och kunderna blir nöjda.

Marginaler i tillbehören

Inom detaljhandel är det ofta tillbehör man tjänar mest pengar på. Det finns relevanta tillbehör för de flesta produkter, och med rätt paketering ökar intäkterna.

Se till att paketera era bästsäljare med lönsamma tillbehör, och förklara sambandet mellan produkten och tillbehören så att kunden förstår varför de ska köpa paketet.

Paketering betyder allt

Allt går att paketera. Från verktygskit med cirkelsåg och skruvdragare med extrabatteri, sminkset med ögonskugga och nagellack, till resekit med nackkudde samt ögonmask och öronproppar.

Skapa en vanlig produkt med pris, artikelnummer, beskrivning och bilder och koppla sedan ihop med de produkter som ska ingå i produktpaketet. Arbeta med paketerbjudande utifrån era behov. Smart och enkelt.

Paketera inför alla högtider

Passa på och ta varje tillfälle i akt till en försäljning. Jul, påsk, midsommar och nyår men även tillfällen som halloween, dop, konfirmation, giftermål är alla bra anledningar till att frambringa paketerbjudande och skapa merförsäljning.

Erbjud kunder samhörande produkter och ge en komplett upplevelse.

Vanliga frågor

 • Fungerar paketprodukter med olika momssats?

  Ja, det går att paketera och sälja mat (6%), en bok (12%) och en stol (25%) tillsammans. Alla med olika momssatser i ett och samma paket!

  I ekonomi- och affärssystem redovisas momsen helt korrekt per produkt/orderrad.

 • Några produkter ska endast säljas i paket och inte som enskilda. Går det?

  Ja. På de produkter ni inte vill sälja som enskilda produkter välj ”Visa för ingen” på produkten.

  En dold produkt som ingår i en paketprodukt kommer fortfarande att visas i paketprodukten.

 • Vad är ett dynamiskt pris respektive manuellt pris?

  Dynamiskt pris innebär att paketprodukten får det pris som summan av de sammanlagda produkterna i paketprodukten har. Om exempelvis paketprodukten innehåller 3 produkter med priset 50, 100, 200 kr så blir det dynamiska priset 350 kr. Dvs den sammanlagda summan av de 3 produkterna.

  Manuellt pris innebär att man ignorerar det pris som de enskilda produkterna har och istället väljer att ange ett fast pris per produkt som ingår i paketprodukten. Det går alltså att rabattera enskilda produkter i en paketprodukt, utan att rabattera produkterna när de säljs en-och-en!

 • Vilka ekonomi- och affärssystem fungerar paketprodukter med?

  I princip alla som Starweb har stöd för. I Fortnox samt alla affärssystem som Sharespine har byggt integrationer till skickas en paketprodukt in som egna orderrader.

  Även i Hogia Retail och Specter går det lika bra att använda Starwebs paketprodukter trots att de är styrande system. Starweb API har också fullt stöd för paketprodukter för de som vill bygga en egen integration.

  Om exempelvis paketprodukten innehåller 3 produkter blir det totalt 4 orderrader. Den första orderraden är själva paketprodukten ”Sminkset” och har priset 0 kr. Resterande 3 orderrader, dvs produkterna redovisas med sitt eget pris så det blir helt korrekt även i redovisningen av olika momssatser.

 • Vilka betalsätt fungerar paketprodukter med?

  Samtliga. I de betalsätt som har stöd för faktura där orderraderna visas redovisas paketprodukten som enskilda orderrader.

 • Hur gör man när affärs- eller kassasystem är styrande?

  Om man har ett affärs- eller kassasystem som är styrande så kan man inte skapa produkter i Starweb. Likväl har vi löst så att man ändå kan ha paketprodukter!

  Skapa en ny produkt i ert styrande system. Den överförs med automatik till Starweb. Leta upp produkten i Starweb admin, och klicka därefter på ”Gör om till paketprodukt”-knappen.

  Nu går det enkelt att addera de produkter ni önskar på paketprodukten.

 • Vilka logistiksystem fungerar paketprodukter med?

  Samtliga som Starweb har stöd för. I Ongoing Warehouse skickas en paketprodukt in som egna orderrader. Om paketprodukten exempelvis innehåller 3 produkter blir det totalt 4 orderrader.

  Den första orderraden är själva paketprodukten ”Sminkset” och har priset 0 kr. Resterande 3 orderrader, dvs produkterna redovisas med sitt eget pris.

  I Unifaun och Pacsoft Online redovisas endast vikten på hela ordern, inte de enskilda orderraderna.

 • Kan paketprodukten ha olika priser beroende på vem som är inloggad?

  Ja. Paketprodukter fungerar precis som vanliga produkter i det avseendet. Med tillvalet avtalsprislistor med unikt sortiment kan ni ha helt olika priser för olika återförsäljare, VIP-kunder och privatpersoner.

  Det går tom. att visa eller dölja olika paketprodukter för olika prislistor.

 • Kan paketprodukten ha olika priser i olika länder?

  Ja. Paketprodukter fungerar precis som vanliga produkter i det avseendet. PREMIUM har stöd för helt olika priser i respektive valuta för olika länder. Med tillvalet avtalsprislistor med unikt sortiment kan man tom. ha olika priser på olika återförsäljarprislistor i de olika länderna.

  Båda funktionerna ingår i B2B PREMIUM.

 • Hur fungerar stafflade priser tillsammans med paketprodukter?

  Man kan inte staffla priset på en paketprodukt. Däremot går det bra att inkludera en produkt som har ett stafflat pris i en paketprodukt. Paketprodukten använder då styckpriset, och ignorerar det stafflade priset.

Beställ paketprodukter

Fyll i uppgifterna så återkopplar Starweb.

Dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Integritetspolicy.