Paketprodukter

Sälj mer med rätt paketering i SET och D-pack

Gör det enkelt att handla mer!

Höj snittordervärdet genom att paketera produkter.

Hjälp kunder att handla mer genom att skapa inspirerande paketerbjudanden. Ge mervärde till kunden med produkter och tillbehör som de är säkra på passar tillsammans.

Marginalen finns i tillbehören

Paketera bästsäljarna med lönsamma tillbehör.

Ofta är det tillbehör man tjänar mest pengar på. Det finns relevanta tillbehör för de flesta produkter, och med rätt paketering ökar intäkterna.

Glöm inte att förklara sambandet mellan produkten och tillbehören så kunden förstår varför de ska köpa paketet.

Paketering betyder allt

Allt går att paketera.

Gör uppförsäljning i allt från verktygskit med cirkelsåg och skruvdragare, till sminkset med ögonskugga och nagellack.

Skapa en vanlig produkt och koppla sedan ihop med de produkter som ska ingå i produktpaketet. Gör paketerbjudanden utifrån kundernas tidigare köp. Smart och enkelt.

Paketera inför alla högtider

Erbjud samhörande produkter.

Passa på och ta varje tillfälle i akt till en försäljning. Jul, påsk, midsommar och nyår men även tillfällen som halloween, dop, konfirmation, giftermål är alla bra anledningar till paketerbjudanden och en komplett upplevelse.

Film om paketprodukter

2:44 min
Paketprodukter gör att kunder handlar mer.

Vanliga frågor

 • Fungerar paketprodukter med olika momssats?

  Ja, det går att paketera och sälja mat (6%), en bok (12%) och en stol (25%) tillsammans. Alla med olika momssatser i ett och samma paket!

  I ekonomi- och affärssystem redovisas momsen helt korrekt per produkt/orderrad.

 • Några produkter ska endast säljas i paket och inte som enskilda. Går det?

  Ja. På de produkter ni inte vill sälja som enskilda produkter välj ”Visa för ingen” på produkten.

  En dold produkt som ingår i en paketprodukt kommer fortfarande att visas i paketprodukten.

 • Vad är ett dynamiskt pris respektive manuellt pris?

  Dynamiskt pris innebär att paketprodukten får det pris som summan av de sammanlagda produkterna i paketprodukten har. Om exempelvis paketprodukten innehåller 3 produkter med priset 50, 100, 200 kr så blir det dynamiska priset 350 kr. Dvs den sammanlagda summan av de 3 produkterna.

  Manuellt pris innebär att man ignorerar det pris som de enskilda produkterna har och istället väljer att ange ett fast pris per produkt som ingår i paketprodukten. Det går alltså att rabattera enskilda produkter i en paketprodukt, utan att rabattera produkterna när de säljs en-och-en!

 • Vilka ekonomi- och affärssystem fungerar paketprodukter med?

  I princip alla som Starweb har stöd för. I Fortnox samt alla affärssystem som Sharespine har byggt integrationer till skickas en paketprodukt in som egna orderrader.

  Även i Hogia Retail och Specter går det lika bra att använda Starwebs paketprodukter trots att de är styrande system. Starweb API har också fullt stöd för paketprodukter för de som vill bygga en egen integration.

  Om exempelvis paketprodukten innehåller 3 produkter blir det totalt 4 orderrader. Den första orderraden är själva paketprodukten ”Sminkset” och har priset 0 kr. Resterande 3 orderrader, dvs produkterna redovisas med sitt eget pris så det blir helt korrekt även i redovisningen av olika momssatser.

 • Vilka betalsätt fungerar paketprodukter med?

  Samtliga. I de betalsätt som har stöd för faktura där orderraderna visas redovisas paketprodukten som enskilda orderrader.

 • Hur gör man när affärs- eller kassasystem är styrande?

  Om man har ett affärs- eller kassasystem som är styrande så kan man inte skapa produkter i Starweb. Likväl har vi löst så att man ändå kan ha paketprodukter!

  Skapa en ny produkt i ert styrande system. Den överförs med automatik till Starweb. Leta upp produkten i Starweb admin, och klicka därefter på ”Gör om till paketprodukt”-knappen.

  Nu går det enkelt att addera de produkter ni önskar på paketprodukten.

 • Vilka logistiksystem fungerar paketprodukter med?

  Samtliga som Starweb har stöd för. I Ongoing Warehouse skickas en paketprodukt in som egna orderrader. Om paketprodukten exempelvis innehåller 3 produkter blir det totalt 4 orderrader.

  Den första orderraden är själva paketprodukten ”Sminkset” och har priset 0 kr. Resterande 3 orderrader med produkter redovisas med sitt eget pris.

  I Unifaun redovisas endast vikten på hela ordern, inte de enskilda orderraderna.

 • Kan paketprodukten ha olika priser beroende på vem som är inloggad?

  Ja. Paketprodukter fungerar precis som vanliga produkter i det avseendet. Med avtalsprislistor kan man även ha olika priser för olika återförsäljare, VIP-kunder och privatpersoner.

  Det går tom. att visa eller dölja olika paketprodukter för olika prislistor.

 • Kan paketprodukten ha olika priser i olika länder?

  Ja. Paketprodukter fungerar precis som vanliga produkter i det avseendet. Premium har stöd för helt olika priser i respektive valuta för olika länder. Med avtalsprislistor kan man även ha unika priser på olika återförsäljarprislistor i varje land.

  Båda funktionerna ingår i Platinum.

 • Hur fungerar stafflade priser tillsammans med paketprodukter?

  Man kan inte staffla priset på en paketprodukt. Däremot går det bra att inkludera en produkt som har ett stafflat pris i en paketprodukt. Paketprodukten använder då styckpriset, och ignorerar det stafflade priset.

Beställ paketprodukter

Fyll i uppgifterna så återkopplar Starweb.

Dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Integritetspolicy.