PHP utvecklare med driftkunskap

Starwebs automatiserade e-handelsplattform i Amazon AWS

Om tjänsten

På Starweb brinner vi för digital handel! Vi växer och söker nu dig som vill bli en viktig del av ett engagerat och skickligt team av frontend- och backendutvecklare. Tillsammans bygger vi nästa generations e-handelsplattform i PHP. En inhouseutvecklad, modern SaaS-tjänst för e-handel. Där ett kluster av webbservrar hanterar hundratals miljoner anrop varje månad.

Vi söker dig som är skicklig på drift med Amazon AWS. Du håller en hög teknisk nivå, förstår och kan använda kraften i ramverk och är vass på PHP. Vi tror att du vill ta nästa steg, har ett starkt driv och vill prestera på topp. Jour förekommer i undantagsfall.

Driftmiljön vi byggt är redan idag auto-skalande med EC2-webbservrar och SQS-workers. Vi använder Elastic Search för sökningar och Beanstalk till andra uppgifter. Produktionsmiljön är stabil och det finns även en staging miljö att utföra tester i.

Du kommer jobba bredvid skickliga kollegor med hög kodkvalitét, kodgranskning och ibland parprogrammering för att ta fram nya kundupplevelser.

 

Vi erbjuder

På Starweb finns det stort utrymme för eget ansvar och kreativitet. Starweb växer och det finns möjlighet att vara med och bidra med idéer och utvecklas i rollen.

Starweb är närmare 30 personer. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Malmö och strävar efter att ha en god balans mellan arbete och fritid. Du erbjuds bra arbetsvillkor, pension, friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider. Extra hänsyn tas nu i Coronatider.

Vi ser helst att du utgår från kontoret i Malmö men söker även för distansarbete.

 

Du har

 • Minst 2 års erfarenhet av testning eller drift med Amazon Cloud AWS
 • Minst 2 års tidigare erfarenhet som PHP-utvecklare
 • Förståelse av OOP/MVC-arkitektur och moderna ramverk som Symfony eller Laravel
 • Erfarenhet av databaser med MySQL

Har du ett produkttänk och vill bygga en bra kundupplevelse så kommer du passa in på en gång!

 

Meriterande

 • Utbildad i datavetenskap, civilingenjör eller motsvarande på högskola/universitet, med inriktning programmering
 • Erfarenhet av utveckling med e-handel
 • API (OpenAPI, JSON Schema, OAuth 2.0)
 • Elastic Search
 • Redis
 • RabbitMQ eller SQS
 • Micro Services
 • TDD – Testdriven utveckling

Det är positivt om du har erfarenhet av konsultativt arbete i någon form, t ex som egenföretagare eller genom uppdrag på annat håll. Till denna tjänst söker vi en självgående och noggrann person som gärna har varit del av ett team.

 

Om Starweb

Starwebs e-handelsplattform är byggd för tillväxt online, internationellt, för B2B e-handel samt i kombination med fysisk butik. I 20 år har vi haft nöjet att följa tusentals nöjda e-handlare på deras resa bl.a. Ditec, Arla Foods, Orkla Foods och Sveriges Radio.

Starweb är en helhetsleverantör av e-handel, företagsidentitet och ekosystem.

Ansökan

Ansök genom att skicka CV, personligt brev och löneanspråk via e-post till anstallning@starweb.se. Skicka gärna med referenscase och beskriv vilka delar du har skapat.

Sista ansökningsdag är 2020-01-22, ange PHPDRIFT2021 som ämne på mejlet när du söker. Välkommen med din ansökan!

Arbetstid/Varaktighet: Heltid. Tillsvidareanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson: Johan Lindstedt

51 sek
Se filmen om Starweb och några av våra e-handlare