Få hjälp att byta e-handelsplattform

Byt upp dig till Starweb!

Det ingår alltid kostnadsfritt upp till 3 timmar flytthjälp. Därefter kan vi givetvis hjälpa till mot timersättning. Dessutom ingår alltid responsiv design då mer än 50 % av alla köp sker på mobil och surfplatta.

Att byta till Starweb går snabbt och kan göras när som helst. Att byta e-handelsplattform – det är enkelt!

Jag vill byta till Starweb

Vi hjälper dig att flytta

Starweb hjälper dig med bytet till vår plattform, och mängden information som går att överföra beror på vilken e-handelsleverantör eller affärssystem du använder idag.

Ring 040 – 60 20 900 eller anmäl ditt intresse nedan så undersöker vi vad som går att flytta över från just ditt system.

Kunder som har bytt plattform

Läs gärna intervjuer med några e-handlare som har bytt till Starweb e-handelsplattform.

Fler kundcase

E-handlare som bytt till Starweb e-handel

Behåll Google-kraften

Google kraften!

Flera e-handlare har ökat sin försäljning med otroliga 300% efter bytet till Starweb.

Förutom att det är viktigt att dra trafik till sin ehandel så är det lika viktigt att konvertera och mäta besökarna. Vad leder till köp, och varför?

 • Importera dina länkar med 301-ompekning från din nuvarande e-handelsleverantör så du inte tappar någon länkkraft på Google!
 • Google rankar responsiv e-handel högre i de mobila sökresultaten
 • Unika permalänkar som baseras på språk. Du slipper duplicerat innehåll
 • Endast en länk per sida. Responsiv design anpassar sig, det krävs ingen separat mobilbutik eller dubbelt underhåll

GOOGLE ANALYTICS

1. Har du ett affärssystem?

Om du använder ett affärssystem är byte av e-handelsplattform oftast enkelt då vi har kopplingar till de vanligaste affärssystemen.

Med några få klick överförs dina produkter med priser, lager m.m. Framtida produkter och order överförs därefter automatiskt mellan Starweb e-handelsplattform och ditt affärssystem.

AFFÄRSSYSTEM

Affärsysstem-kopplingar

2. Olika importalternativ

Import/export via Excel (CSV)

Excel

Med import/export för Excel-filer (csv) kan man importera produkter från vilken leverantör som helst!

Spara ner dina produkter till en Excelfil eller textfil. Du behöver ha med produktnamn, artikelnr samt pris men ju mer information du får ut desto bättre.

Det går att importera nästan vad som helst och hur som helst. Som prislistor till kunder ex. återförsäljare, information till ”egna fält” som man själv skapat, koppla flera produktbilder per produkt och skapa kategorier på flera språk.

Kopiera produkter

Du kan alltid manuellt lägga in dina produkter med bilder, beskrivning och olika varianter. Därefter snabbt kopiera produkten obegränsat antal gånger och spara en hel del tid.

Import/export via Excel

3. Skräddarsydd koppling – API

Starweb API ger alla affärssystem, kassasystem eller andra externa system möjligheten att hämta eller skicka produkter, kunder och beställningar från din e-handel. Då behöver du anlita en programmerare som skräddarsyr din koppling till Starweb e-handelsplattform.

Du kan anlita vilken utvecklingsbyrå du vill. Starweb samarbetar även med några företag som har byggt systemintegrationer i många år.

STARWEB API

Vanliga frågor

 • Vad kostar det att få hjälp med flytt till Starweb?

  Som ny kund hjälper vi dig att flytta dina produkter kostnadsfritt. Vi kan inte garantera att all information går att flytta utan det beror mycket på din förra webbutiksleverantör och vilken information som går att få ut men vi kommer göra vårt bästa!

 • Hur snabbt hjälper ni mig att flytta till er?

  Det tar sällan mer än en vecka, oftast löser vi det inom 4-5 arbetsdagar.

 • Jag har mängder med produktbilder, hur flyttar jag dessa?

  • I din administrationsdel laddar du smidigt upp 1000-tals bilder från din dator.
  • Några affärssystem kan överföra bilder direkt till Starweb, ifall bilderna är inlagda i ditt affärssystem.
  • För större kunder går det utmärkt att skicka produktbilder genom Starwebs API.

  Om du döpt bilden till produktens artikelnummer så kommer bild och produkt automatiskt kopplas samman, t.ex. artikelnr A1000 och bildnamn A1000.jpg.

  Bilder som överförs skalas automatiskt om ifall de är för stora.  Med import/export via Excel kan du dessutom koppla flera bilder per produkt.

  Om du inte har bilderna, be din förra webbutiksleverantör skicka produktbilderna som en ZIP-fil eller dylikt. Det bör inte vara något problem, du har rätt till dina egna bilder.

 • Vad händer med mina länkar på Google?

  Ibland har man lagt ut mycket pengar på sökmotoroptimering, eller funnits på nätet i många år och har bra placeringar på Google.

  Om du kan exportera dina länkarna från din nuvarande e-handelsleverantör kan vi importera dessa så du inte tappar någon länkkraft på Google. Så kallade 301-ompekningar.

  Läs även om Starweb långsiktiga sökmotoroptimering med fokus på konvertering och öka din försäljning.

 • Kan jag flytta över mina kunder?

  I dagsläget behöver dina kunder registrera sig på nytt. Det blir en möjlighet att nå ut till dina kunder. Vi rekommenderar att du skickar ut ett nyhetsbrev i samband med att du byter leverantör, och glöm inte att ha ett bra introduktionserbjudande i den nya butiken.

  Kundimport

  Om du kan exportera dina kunder till en CSV-fil från din nuvarande e-handelsleverantör kan vi importera dessa i Starweb, förutsatt att kunderna har en e-postadress. I Starweb kan du därefter på ett snyggt och enkelt sätt göra ett e-postutskick till samtliga dina kunder och be de återställa sitt lösenord. Vips så är de alla aktiverade i Starweb e-handel!

 • Jag har inte så många produkter, kan jag lägga upp dessa manuellt i Starweb?

  Ja, absolut. Du kan alltid lägga in produkter manuellt i webbutiken. I PLUS och PREMIUM kan du dessutom duplicera / kopiera en produkt och då går det klart snabbare.

 • Jag har sparat produkterna från min gamla webbutik i en fil, hur gör jag nu?

  Prata med vår support, eller gå till din ”Administrationsdel > Inställningar > Importera data”, och importera din fil. Tänk på att filen måste ha filändelsen .csv

 • Mina produkter är nu överförda, men ligger inte i några kategorier. Hjälp!

  Gå till din ”Administrationsdel > Produkter > Markera dina produkter” och klicka sen ”Ändra markerade produkter”.

  Med den inbyggda massuppdateringen kan du snabbt och enkelt ändra priser, vikt, lager eller byta kategorier. Det tar bara några sekunder, om du har frågor prata gärna med vår support.

Jag vill byta till Starweb!