Spara kundvagn

Påbörja köpet på datorn och slutför det i mobilen. Kundvagnen sparas automatiskt så fort kunden är inloggad kan du låta befintliga kunder få ett trevlig påminnelse om att det finns ett oavslutat köp. Aftersale är designad för att få befintliga kunder att återvända och avsluta sitt köp genom relevanta erbjudanden.

 

  • Kundvagnen sparas automatiskt
  • Fortsätt köpet på annan dator, bärbar, mobil eller surfplatta
  • Riktade utskick baserat på varuvärde
  • Återfå och öka annars förlorad försäljning
  • Påminn kunden efter utsatt tid
Spara kundvagn hos Starweb

Avsluta köp i lugn och ro

Ibland är beslutsprocessen längre och tiden räcker inte alltid till. Då underlättar det att produkter i kundvagnen automatiskt har sparats för köp vid ett senare tillfälle. Frihet som passar alla.

Kunden kan påbörja köpet på sin dator, upptäcker att de inte hinner avsluta köpet utan måste hinna med bussen. Väl på bussen tar de fram sin mobiltelefon, loggar in i webbutiken och vips fylls deras kundvagn med exakt de varorna de hade på datorn!

Kunden kan avsluta sitt köp i lugn och ro, oavsett enhet. Förenklar för kunden och ökar antalet beställningar. För att spara kundvagnen behöver kunden vara inloggad.

Återaktivera kundvagn (aftersale)

Hela 67 av 100 slutför inte sina köp. Återfå och öka försäljningen genom  påminnelsemejl i PREMIUM. Ett ypperligt tillfälle för kundservice. Hjälp kunden till avslut genom att tipsa om guider, fråga om förbättringar i köpprocessen eller erbjud hjälp med själva betalningsprocessen.

En perfekt möjlighet till merförsäljning som kan kombineras med en rabattkod på en specifik produkt, kategori eller fri frakt för att driva mot köp. Även övergivna kundvagnar är ett bra sätt att få tillbaka förlorad försäljning. Mejlen som skickas ut är responsiva och fungerar lika bra på dator, surfplatta och mobil.

E-post baserat på varuvärde

Skapa flera olika mejlmallar och anpassa budskapet utifrån den sparade kundvagnens varuvärde. Ex ett påminnelsemejl om varuvärdet är under 500 kr och ett annat om varuvärdet är under 5000 kr.

Det går att bestämma tiden mellan att kundvagnen övergavs till dess att mejlet ska skickas, från 30 minuter upp till flera dagar. Undersökningar visar att oftast är det optimalt är att mejla 1 timme efter att de har lämnat kassan.

Spara kundvagn inställningar i Starweb

Tips! Erbjud kunden en service som upplevs personlig, även om allt sker automatiskt och fånga tillbaka de mest köpsugna besökarna och konvertera dem till nöjda kunder.

Vad kostar funktionen?

Spara kundvagn ingår i PLUS och PREMIUM samt Smart Handel PROFFS och PREMIUM, och går ej att hyra som ett separat tillbehör.

Endast i PREMIUM och Smart Handel PREMIUM kan man skicka påminnelsemejl. Använd gärna funktionen tillsammans med rabatt för rabattkoder.

Kontaktuppgifter

Hör av dig till oss eller lägg en beställning.