Point byter namn till Verifone

Point Transaction Systems, Europas ledande leverantör av betalningslösningar, byter namn till Verifone och blir därmed fullt ut en del av den globala Verifone-koncernen. Det nya varumärket representerar ett nytt Verifone som driver framtidens handel i en snabbt föränderlig digital värld där elektroniska betalningar, handel och mobilitet konvergerar. 

Företaget startades år 1981 när grundaren William Melton fick en idé efter att falska checkar hade börjat bli ett problem för dem lokala handlarna. Idén handlade om att man skulle kontrollera och verifiera checkarna via telefonlinjen, sagt och gjort blev det grunden för det välrenommerade företaget Verifone. Företaget är idag världsledande inom betaltjänster, hjärtat i alla verksamheter. Företaget är aktiva i 150 länder över hela världen och tillser marknaden med elektroniska betal lösningar, oavsett om det handlar om den lokala kiosken, obemannad automat, multinationella verksamheter eller E-Handel. De erbjuder lösningar väl anpassade för fysisk handel, digitala kanaler, faktura och delbetalning direkt i betal terminalen, dynamisk valutaväxling så att du som kund kan handla i din egen valuta vart i världen du än befinner dig och ”Verifone smart” en app baserad betaltjänst direkt i telefonen. Verifone som tidigare hette Point är ledande av betal lösningar i Sverige och har som mål att skapa nästa generation av trygga och innovativa betal lösningar. 50% av världens kontaktlösa betalningar görs via tjänster som Verifone tillhandahåller och över 50 miljoner transaktioner sker årligen tack vare Verifone.

Oavsett hur framgångsrika Verifone är, anser dem att säkra betalningar är huvud fokuset. Det ska gå smidigt, enkelt och tryggt att använda betaltjänster från Verifone, de ska fungera såväl som i den fysiska kassan som i din E-butik, vilket ger dig möjligheten att fokusera på det viktiga i verksamheten nämligen dina kunder och säker betalning.

Vi på Starweb är stolta över att kunna erbjuda säkra kort- & bank betalningar med hjälp av Verifones fantastiska tjänster.

 

Verifone och Starweb