Hunden och Herden

Intervju med Peter på Hunden och Herden

Hunden & Herden är ett företag som etablerades 2009. De erbjuder egen direkt import på vardagskläder, jakt- och fritidskläder och det allra mesta som har med lantlivet att göra. Herdestavar, djurfoder, hund tillbehör och mycket annat. Deras produkter passar alla som intresserar sig för lantlivet, kvinnor, barn och män. Produkterna kommer ifrån deras distributör i Storbritannien. På deras E-butik hittar du hela deras sortiment men du kan även besöka den fysiska butiken som ligger mitt i Skåne. För den lilla extra känslan. Läs vidare för att ta del av intervjun med grundaren Peter.

Varför startade du Hunden och Herden?

Vi såg ett behov av många varumärken som vi själva uppskattade vid vistelser i UK. Dessa fanns ej att tillgå på den svenska marknaden, så vi började importera själva. Berätta kort om dig själv? Tidigare yrkesverksam som konstnär & författare i 20 år men med ett stort intresse för brittiskt lantliv och stil. Vilka produkter erbjuder ni? Vi har flera klassiska brittiska varumärken i vårt sortiment som endast går att hitta hos Hunden & Herden. Bl.a oljerockar, tweed, skor & stövlar samt mycket annat.

Vart ser ni er själva om fem år?

Jag tror att vi då har vuxit med ytterligare 25-50% både till omsättning och sortiment. Idag ligger vi kring 5000 artiklar i sortimentet, men kommer att växa ytterligare redan nu i vinter.

Hur har samarbetet med Starweb fungerat?

Mycket bra! Vi har inga externa ”IT-lirare” som hjälper oss, utan bygger och utvecklar webshopen helt själva. Ibland med hjälp av Starwebs support som alltid är snabb och duktig när vi inte reder ut det själva.

Tre snabba:

När var du senast utomlands?

Storbritannien hösten 2019

Din favoriträtt?

En riktigt vällagad Shepherds Pie såklart.

Något vi inte visste om dig?

Det hoppas jag!

Se fler kundcase