Hej Hunden och Herden!

Hunden och Herden, har gått från att vara en sidoverksamhet till en verksamhet med flera miljoner i omsättning. Företaget har ett brett sortiment med allt ifrån foder till fårutrustning och konfektion. Hunden och Herdens främsta målgrupp är fårfarmare, jägare, hundägare och alla som älskar det engelska lantlivspaketet.

Hur det började

Allt började i slutet av 2008. ”Jag hade idéer om att sälja utrustning till får eftersom jag och min fru har får. Det fanns en då en tro på att fler bönder och får-ägare borde ha samma behov som jag själv.” säger Peter Larsson, ägare på Hunden och Herden. Efter research på internet fick Peter fram en träfflista på olika e-handelsplattformar och hittade däribland Starweb. Peter öppnade upp en gratis provbutik som senare blev en skarp butik. Användarvänligheten var avgörande i Peters val av plattform och enligt Peter var Starweb det självklara valet. I början var det mer en rolig grej, en sidoverksamhet men snabbt blev det mer än bara en hobbyverksamhet och bolaget omsätter idag 5 MSEK och har en god organisk tillväxt.

Starweb som e-handelsleverantör

Peter lyfter att de är mycket nöjda med Starweb som e-handelsleverantör och att frågor alltid besvaras snabbt via bland annat chattfunktionen i admin, vilket underlättar deras arbete. Igen poängterar Peter att han tycker om plattformen är lätt att arbeta i och den personliga relationen som han har med Starweb.

E-handel och fysisk butik

E-handeln har en central punkt i bolaget och alla artiklar läggs först in i webshopen. Ser man att det finns en stor efterfrågan på vissa artiklar eller segment, köps de in till den fysiska butiken som ligger på Österlen. E-handeln står för ca 80% av den totala omsättningen och når betydligt många fler kunder än vad den fysiska butiken gör.  Dock finns det kunder som reser flera mil för att hälsa på i butiken på Österlen, vilket är jättekul!

Det som ligger runt hörnet är att bygga ut nätverket och sortimentet och satsa inom de mest framgångsrika segmenten för att fortsätta att växa.

 

Hunden och Herdens ägare

Peter Larsson, grundare och ägare av Hunden och Herden

FAKTA:
Grundare och ägare Peter Larsson, Hunden och Herden
Kund sedan: 2009
Butiksstorlek: PREMIUM
Webshop: www.hundenochherden.se