Senior backend utvecklare PHP

Om Starweb

På Starweb brinner vi för framtidens e-handel. Responsiva e-handelslösningar som passar alla enheter, drag-and-drop och snabbladdade sajter. Efter tre års utveckling har Starweb lanserat en helt ny banbrytande e-handel med fokus på ökad försäljning.

Under hela 17 år har Starweb haft nöjet att följa många verksamheter på deras e-handelsresa. Idag har vi över 800 nöjda kunder bl.a. Arla Foods, Orkla Foods, TUI fly, Sveriges Radio och Studio Lisa Bengtsson!

 

Vi erbjuder

På Starweb finns det stort utrymme för eget ansvar och kreativitet i en entreprenörsmässig atmosfär med skickliga kollegor. Starweb växer och det finns möjlighet att vara med och bidra med idéer och utvecklas i rollen.

Starweb är en sammansvetsad och engagerad grupp på 16 personer. Vi sitter i trevliga lokaler och strävar efter att ha en god balans mellan arbete och fritid. Du erbjuds därför bra arbetsvillkor, pension, friskvårdsbidrag (för träning), flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån en gång i veckan!

 

Om tjänsten

Du blir en viktig del av ett team med flera andra backend utvecklare, samt en frontend utvecklare som tillsammans bygger nästa generations e-handel i PHP. Vi vidareutvecklar ständigt vår e-handelslösning och kundsystem, samt API-kommunikation mellan systemen. Du kommer att jobba bredvid kollegor med en hög kodkvalité, där våra plattformar delar kärna och därmed går hand-i-hand.

I scrummöten finns det utrymme att förbättra och förnya funktionalitet med egen feedback. Starwebs plattform utvecklas mot nya produkter och du kan vara delaktig i att ta fram nya kundupplevelser.

 

Kvalifikationer

  • Minst 4 års tidigare erfarenhet som PHP-utvecklare
  • Förståelse av OOP/MVC-arkitektur och moderna ramverk som Symfony eller Laravel
  • Erfarenhet av databaser med MySQL

Vi söker dig som har ett starkt driv och en vilja att alltid prestera på topp. Vi tror att din inställning, engagemang och förståelse för kvalité kommer vara direkt avgörande till hur du kommer att lyckas i din roll. Har du ett produkttänk och vill bygga en bra kundupplevelse så kommer du passa in på en gång!

 

Meriterande

  • Utbildad i datavetenskap, civilingenjör eller motsvarande på högskola/universitet, med inriktning programmering
  • Erfarenhet av utveckling med e-handel och API
  • TDD – Testdriven utveckling och felsökning
  • Erfarenhet av testning eller drift med Amazon Cloud AWS
  • Har eller har haft eget företag eller har förståelse för kombinationen tid / kvalité / pris

Det är positivt om du har erfarenhet av konsultativt arbete i någon form, t ex som egenföretagare eller genom uppdrag på annat håll. Till denna tjänst söker vi en självgående och noggrann person som gärna har varit del av ett team.

 

Ansökan

Ansökan innehållande CV, personligt brev, gärna referenscase och löneanspråk skickas via e-post till anstallning@starweb.se. Sista ansökningsdag är 2017-02-28, ange PHPSENIOR när du söker. Välkommen med din ansökan!

Arbetstid/Varaktighet: Heltid. Tillsvidareanställning.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson: Johan Lindstedt, anstallning@starweb.se