Google satsar ännu mer på mobila upplevelser

Google uppdaterar sina sökalgoritmer många gånger per år, men ibland kommer det större ändringar där exempelvis pingvin, panda och mobile first är bland de största. Nu efter några år är vi vana vid dessa regler och att de finns. Igår släppte Google den allra senaste uppdateringen ”The speed update”.

Vad är ”The speed update”?

Algoritmuppdateringen ”Speed update” straffar långsamma sidor på mobilen (det har sedan tidigare kommit en uppdatering som straffar sidor i desktopläge). Det innebär att mobila sidor som laddar snabbt hamnar högre upp på Google än de sidor som har längre laddtid. Nu är det alltså viktigare än någonsin att ha en snabbladdad plattform med snabba svarstider. Det kan du skapa genom att tillexempel optimera din webshops bildstorlekar.

Användarna är fortfarande viktigast

Google lyfter dock att relevant innehåll och en bra användarupplevelse fortfarande kommer att vara prioritet. Men tänk dig situationen där du slåss med en konkurrent vars webshop har likvärdigt innehåll – då kan din webshops laddningstid vara en avgörande fråga om vem som får bättre sökträff på världens mest använda sökmotor :)

Läs mer om Starwebs sökmotoroptimering för e-handel.