Vilket betalsätt skall du välja i din webbutik. Del 3: Kortbetalning

Starwebs miniserie om betalsätt i webbutiker

Kortbetalning är kanske den vanligaste betalmetoden idag. Med allt från Netflix- och Spotifykonton till att handla i en webbutik.

Det betalalternativ som det kanske pratas mest om just nu är kortbetalning. Många kunder väljer att betala med sitt kort för att det är snabbt och enkelt.Kortbetalning
Dessutom har det hög säkerhet. Tittar man på statistiken i Sverige ligger alltid kortbetalning väldigt högt upp, ca 40% av kunderna vill betala med sitt kreditkort. Men ibland räcker det att kika ut över Danmark för att se de stora kulturella skillnaderna där DanKort står för nästan 80% av all försäljning på nätet. Det bara visar att kortbetalning är en betalmetod många gillar.

När Klarna lanserade sin Checkout passade de på att introducera kortbetalning i sitt utbud. Vi har idag flera andra aktörer som arbetar med kortbetalning som du som butiksägare kan använda dig av, t ex DIBS, Paypal, SveaWebPay eller Payson.
Alla har samma smidiga integration i butiken. Men det skiljer sig lite åt hur de arbetar och tar betalt läs mer här.
Vet du inte vilken kortbetalning som passar dig bäst kan jag rekommendera att gå in på vår sida som jämför de olika kortbetalningsleverantörerna.