Vilket betalsätt skall du välja i din webbutik. Del 1: Direktbetalning

Välkommen till Starwebs miniserie om betalsätt i webbutiker

Vi kommer under tre inlägg att berätta lite mer om olika betalsätt och deras för- och nackdelar.

Direkt-, kort och fakturabetalning är de tre stora betalsätten inom svensk e-handel, de står för ca 90% av betalningarna som sker inom Sverige. Vi kommer börja att prata om direktbetalning.

Direktbetalning:

Är ett betalalternativ där kunderna slussas till sin internetbank och kan göra betalningen med hjälp av sin bankdosa. Alla uppgifter är redan i fyllda när kunden kommer in till sin bank, kunden behöver bara bekräfta köpet.Direktbetalning

Direktbetalning är ett säkert betalsätt då ingen känslig information lämnas ut, det kan jämställas med att betala vanliga räkningar på banken. Detta gör att de flesta kunder som väljer detta betalsätt genomför köpet – hög konverteringsgrad på detta betalsätt!

Det som gör det lite svårare för dig som butiksägare är att du måste ha ett konto hos varje internetbank, vilket ställer krav att du kontaktar alla banker.
Men Payson sticker ut här, då de redan har egna avtal med de fyra storbankerna; Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank. Då har man täckt in många av slutkunders banker och de kan genomföra ett säkert köp. Säkerheten är även hög för dig som butiksägare, då betalningen sker i förskott och kreditrisken är lika med noll.

Önskar du ha direktbetalning i din webbutik och vill själv välja vilken bank som ska vara ansluten kan du använda dig av DIBS  direkbetalning. Du kontaktar respektive bank och startar upp ett inlösenavtal hos dem.

Läs mer om våra direktbetalningar här:

Direktbetalning hos Starweb