Starweb API nu med webhooks!

Nu utökas Starweb API med så kallade webhooks, vilket möjliggör kommunikation mellan externa system och Starweb e-handelslösning i realtid.

Utan webhooks behöver externa system ständigt kontrollera om informationen i en produkt eller order har ändrats. Det tar längre tid, tynger ner systemen och hur ofta det sker är alltid upp till hur ofta det externa systemet har valt att kontrollera. Allt från 5-10 minuter till flera timmar eller ibland en hel dag.

Med webhooks informerar Starweb istället det externa systemet i samma sekund som informationen i en produkt eller order har ändrats! Detta möjliggör alltså något som kallas för Unified Commerce, att man har ett eller flera system som tillsammans kommunicerar all vital omnikanal-information i realtid, exempelvis kassasystem, affärssystem, e-handelssystem, betalsystem samt frakt & logistik.

 

Kunder blir alltmer vana vid sömlösa flöden. System som kommunicerar utan väntetider och att all information samt exakt samma information om priser, lager och orderstatus finns på mobil, surfplatta, dator och affärssystem samtidigt. Den stora utmaningen löser webhooks!

För B2B e-handel är detta en gamechanger. Där man tidigare varit van vid mycket manuellt arbete, system som kommunicerar med varandra ibland och vid olika tidpunkter eller olika ofta kan man nu alltid få rätt information, i alla system, hela tiden och omedelbart. Det kan avgöra skillnaden mellan vilka företag som växer i framtiden och vilka som stagnerar.

 

Initialt lägger Starweb till stöd för följande webhooks. Det är upp till varje externt system att implementera webhooks på bästa sätt för deras system:

  • Produkt skapas, uppdateras eller tas bort
  • Order skapas, uppdateras eller orderstatus ändras

 

Senare kommer webhooks byggas ut även för när kunder skapas, uppdateras eller tas bort.
Mer teknisk information finns i Starweb API manualen.