Vi blev nyfikna på Another Next

Another Next – en pionjär i sin bransch

Floran bland våra e-handlare påminner om en enda stor, härlig och färgsprakande rabatt som växer och frodas. Några med 1000-tals produkter i sitt sortiment, andra med bara en endaste eller som i fallet med Another Next, med tre anteckningsböcker för alla som fortfarande uppskattar att använda papper och penna. Vi blev nyfikna och ville veta lite mer.

  • Berätta om er affärsidé.
    Det finns en uppsjö av konkurrenter och oändligt med varianter på anteckningsböcker. Idag finns det redan något för alla. Så att försöka konkurrera med den bästa anteckningsboken är nästintill en omöjlig uppgift, därför har vi valt att lägga vår USP i marknadsföringen. Istället för produktens design och kvalité fokuserar vi på konsumenten som skapar värdet i våra anteckningsböcker, inte boken i sig själv. Vi ser kvalité och design snarare som givna förutsättningar än som grund för affärsidén.
  • När föddes idén med Another Next?
    Vi är lärare i bakgrunden och driver sedan en tid tillbaka ett läromedelsförlag. Så länge vi kan minnas har vi velat vara egenföretagare. Vi har startat många företag under årens lopp med en gemensam nämnare. Att ta något från idé till verklighet. Detta är en oerhört tillfredsställande upplevelse att vara med om, eftersom det i grund och botten handlar om att skapa värde. Oavsett projekt så inleds de på ungefär samma sätt, det där ögonblicket när man inser att man är något på spåret och gåshuden ställer sig över hela kroppen. Another Next handlar om det ögonblicket, genombrottet som gör all skillnad. Och vad är det första man ska göra när man får en idé – skriva ner den!
  • Hur ser framtiden ut?
    Vi vill gärna komma ut i världen så snabbt som möjligt. Eftersom vi har enkla och analoga produkter som används över hela världen finns det egentligen inga hinder för det. Inte heller e-handelsmässigt. Efter lite eftersökningar i ett relativt tidigt skede hittade vi Starweb. Vi tog ett telefonmöte som vi snabbt följde upp med ett fysiskt möte. Vi fick intrycket av att Starweb hade en helhetslösning, en plattform som fungerar internationellt och som dessutom var enkel att förstå och använda. Det har fungerat väldigt bra redan sedan start och den fria supporten är väldigt bra!

Another Next är en PREMIUM-butik