Därför måste du marknadsföra din e-handel

För att din e-handel ska bli framgångsrik måste du satsa på marknadsföring. Utan någon slags marknadsföring kommer du inte att få några kunder. Bland det absolut viktigaste att verkligen fokusera på är just marknadsföring om du vill driva en e-handel som genererar inkomst.

Kunderna måste hitta dig

Du har skapat en webbutik. Hittat en bra nisch och lagt ner mycket tid på att lägga upp varorna och beskriva dem. Sajten är snygg och du känner att du gjort ett bra jobb. Men ingenting händer. Ingen försäljning, eller så säljer du bara något enstaka någon gång emellanåt. Eller så driver du en sajt just nu som förvisso säljer och ger dig inkomst, men inte nog mycket. För att skapa en framgångsrik webbshop måste du ha kunder. Du driver kunderna till din sajt genom marknadsföring. I början kan det kännas som ett stort oövervinnerligt berg, men efter ett tag kommer det att rulla på.

Så marknadsför du din e-handel

Hur kan du då marknadsföra din e-handel? Det finns flera metoder att ta till och det bästa är att kombinera dem. Du måste också hålla ut i början, innan du ser resultat på riktigt. Först och främst ska din e-butik ha egna sociala medier. Satsa på två plattformar där dina kunder håller till. Pinterest är en bra plattform för e-handlare.

Sedan bör du driva en blogg på din e-handel. Där skriver du informativa artiklar som besvarar olika problem och frågor som dina kunder har. Artiklarna kommer upp när personerna söker svaret på en fråga och så surfar de in på din sajt. Då framstår du som en expert, vilket underlättar försäljningen. Du kan också marknadsföra dig genom att samarbeta med en influencer som passar ditt sortiment. Många webbutiker köper också annonsering via Google Ads. Då kommer dina produkter att visas som bilder längst upp på Google när folk söker på särskilda produkter att köpa.