Välja färdig webshop eller bygga egen?

Inte sällan får vi frågan kring skillnaden mellan vårt färdigutvecklade ehandelssystem och att bygga en egen ehandelslösning med WordPress/WooCommerce eller t.ex Magento. Vårt svar är alltid att säkerheten är en aspekt som bör väga tungt i valet av e-handel.

För e-handlare är hackare ett hot då ni sitter på känslig data som kreditkortsnummer och/eller andra användaruppgifter. Enligt en rapport från Sucuri är det absolut mest hackade systemet för ehandel WordPress/WooCommerce, följt av Magento. Anledningen som de ser det är alla teman och uppdateringar som kontinuerligt behöver göras. Sucuri säger “webmasters tenderar att missa den viktiga detaljen att uppdatera dessa tilläggstjänster och CMS:et i sig. Bara 56 procent av sajterna som undersöktes i testet hade ett CMS uppdaterat med den senaste versionen, vid tidpunkten då de utsattes för en hackerattack”.

Efter att ha jobbat i branschen i 20 år har vi på Starweb fått en viss känsla för både kunder och marknaden. Den känslan säger att du som e-handlare inte har tiden att lägga ner på att se till att din ehandelslösning är uppdaterad enligt senaste standard – det ska bara funka så att du kan lägga tid på försäljning och dina kunder! Därför ser vårt inhouse utvecklingsteam till att det här sköts. Varje vecka gör de uppdateringar i systemet, små som stora. Ibland märks det i din shop tack vare nya funktioner som släpps, men inte sällan handlar uppdateringarna om förbättrad säkerhet och bättre upptid. Vi är otroligt stolta över ha kunnat leverera en upptid på 99.99% under hela 2018 och 2019!

Den här trenden om föråldrade versioner stöder idén om att e-handelswebbplatser är berömda för att hamna efter med uppdateringar för att undvika att förstöra funktionalitet och förlora pengar”, skriver Sucuri.

Väljer du Starwebs e-handelsplattform med kompetent personal som alltid arbetar proaktivt och håller sig uppdaterade om de senaste sårbarheterna, för ALLA våra kunder, kan du känna dig betydligt mer trygg och skyddad från hackerattacker som annars riskerar att bli kostsamma historier.

Läs mer om att välja rätt e-handelsplattform.