Vad ska du sälja i din e-handel?

Du ska starta en e-handel, men vill vara säker på att du verkligen väljer rätt sortiment. Målet är ju att ge dig mer inkomst, kanske rent av kunna leva heltid på din e-handel. Det är många som lyckats bygga upp en framgångsrik webbshop. Men vad ska du sälja i din e-handel egentligen?

Nischa din e-handel

Först och närmast måste du nischa din e-butik. Det innebär att du säljer ett särskilt, specialiserat, sortiment, istället för många olika slags saker. Ett uttryck inom internethandel är att ”the riches is in the nisches”, alltså att pengarna finns i olika nischer. Istället för att du säljer sportsaker, så säljer du badmintonracket till studenter. Det kan låta kontraproduktivt, men det är så som du blir rik på nätet. Starta flera nischade webbshoppar så kan du tjäna mycket pengar.

Hitta ditt sortiment

Du behöver hitta ett sortiment som det finns efterfrågan på, samtidigt vill du inte ha för mycket konkurrens från andra e-handlar. Det är en orsak till att du nischar din shop. Om känner till en framgångsrik e-handel som säljer badmintonracket till barnfamiljer, kan du satsa på samma sortiment till pensionärer eller studenter. Det handlar alltså om kombinationen produkter och målgrupp, alltså din kundgrupp. I allmänhet säljer produkter inom sport, mode, skönhet, hem, trädgård och djur väldigt bra.

Marknadsför din butik

För att lyckas måste du också kunna marknadsföra din webbutik. Det bästa är att sälja saker som du själv använder eller inom ett gebit som du själv är kund inom. Håller du på med hästar, hundar, ultra-maraton, renoverar amerikanare eller paddlar kanot? Då är det smart att starta en e-handel som riktar sig till den gruppen. Du känner målgruppen och gillar att använda sakerna i din webbshop själv. Du kan förklara hur sakerna används och kommer också att framstå som en expert på området. När vi surfar på nätet vill vi ju handla från butiker som har mycket kunskap. Därför ska du skapa en e-handel där du säljer saker som du kan mycket om, så att kunderna uppfattar din e-handel som seriös.