Vad gör en UX designer?

Har du gått i tankarna på att utbilda dig till UX designer? Då har du en spännande karriär framför dig där du kommer att utvecklas och utmanas dagligen i ditt yrke. Men vad gör egentligen en UX designer? Detta är ett yrke som fått sig ett rejält uppsving på marknaden de senaste åren och deras kompetens är mycket efterfrågad av företagare världen över.
I det stora hela kan man beskriva en UX designer som en informationsarkitekt vars främsta uppgift är att ta fram användarvänliga produkter och tjänster som tilltalar kunden och uppfyller dennes behov. (Otroligt viktigt för en e-handel)
Starwebs e-handelsplattform innehåller alla element som krävs för rätt UX. Önskar du att få en skräddarsydd design så kan STARWEB lösa det.

Skapa goda förutsättningar för kundens upplevelse

En UX designer är en person vars yrke går ut på att se till att kunden lockas att ta del av ett företags tjänster eller produkter så att de slutligen klickar på knappen köp. UX är en förkortning för User experience och detta är otroligt utvecklade, utmanade och spännande yrke och passar sig utmärkt för dig som vill ha varierande arbetsuppgifter där du får klura och knåpa för att finna lösningar. Som UX designer arbetar du med allt från att testa olika wireframes, till prototyper och mockups men även med att genomför olika undersökningar. Undersökningarna i sin tur används för att klura ut kundens beteende för att sedan utarbeta olika lösningar för att locka in kunden att ta del av och köpa en produkt.

Utbilda dig till UX designer

Detta är ett yrke som passar dig väl om du är intresserad av människan och hennes beteende, men även om du är serviceinriktad, arbetar noggrant och vill vara med och utveckla företag och deras handel. Det går idag att studera till UX designer på Yrkeshögskolan och i gymnasiet men det går även att studera ämnet vid universitetet för att slutligen erhålla titeln som UX designer. Vill du ha ett utmanade yrke där du är en stor faktor i att skapa lösningar utifrån kundernas beteende och behov som slutligen leder till att kunden klickar på köp är det inom detta område du ska utbilda dig.

Populäraste kurserna just nu
  • UX Designer – EC utbildning
  • UX Designer – IT Högskolan
  • UX Design – Nordic Tech Institute