Vilka utbildningar finns inom marknadsföring?

Brinner du för marknadsföring och vill hjälpa företag att synas på bästa sätt? Då är det en utbildning i ämnet du ska satsa på. Det finns en rad bra marknadsföringsutbildningar i Sverige. Det finns många olika inriktningar så som SEO, E-handelsmarknadsföring och sociala medier (finns fler).

Vi berättar mer om dem här

Utbilda dig på universitet och högskola

Är det en högskoleutbildning du söker är det bra att veta att det finns flera sådana i marknadsföring i Sverige. På högskolan Gävle kan du till exempel läsa kurserna marknadsföring A och B.

På högskolan i Halmstad hittar du det internationella marknadsföringsprogrammet på 180 högskolepoäng. Även Stockholms universitet ger kurser i marknadsföring. Skulle det passa dig bäst att studera hemifrån eller från annan ort erbjuder Linnéuniversitetet en rad utbildningar i marknadsföring där du kan läsa helt på distans.

Läs marknadsföring på yrkeshögskola

Är du ute efter att få ett arbete snabbt efter avslutad utbildning kan att läsa på yrkeshögskola vara något för dig. Dessa utbildningar är nämligen speciellt utformade för att matcha efterfrågan på arbetsmarknaden.

På yrkeshögskolan kan du rikta in dig på olika fält inom marknadsföring, till exempel digital marknadsföring eller utbildningar som kombinerar sälj med marknadsföring. På Stockholm internationella handelsskola finns till exempel en utbildning för digitala marknadsförare.

På Berghs School of Communication kan du istället läsa Digital design and strategy. På Borås yrkeshögskola kan du utbilda dig till digital operativ kommunikatör och sedan syssla med marknadsföring i sociala medier.

OBS du behöver inte läsa något program för att bli duktig. Med ett stort intresse så kan du komma långt!

 

Därför ska du studera marknadsföring

Idag finns ett skriande behov efter marknadsförare av olika slag på marknaden, något som gör att det är perfekt att utbilda sig till just det. Gillar du kommunikation i stort, är intresserad av människors köpbeteenden och att skänka mervärde till olika varumärken? Då är en utbildning i marknadsföring exakt rätt val för dig. Som marknadsförare får du lära känna många olika branscher och kan både arbeta som fast anställd eller som konsult. Det går också utmärkt att starta eget inom marknadsföring.

Tema: Utbildning marknadsföring