Starweb tryggar samtliga webbutiker med SSL-certifikatet Let’s Encrypt

Som första svenska e-handelsplattform satsar Starweb på ny teknik och implementerar i början av nästa år Let´s Encrypt-certifikat för alla Starwebbutiker helt utan kostnad. Med SSL-kryptering och https skyddas även all data under överföring mellan webbutik och besökare och inte som tidigare, endast administrationsdelen.

  • SSL-certifikat – snart ett måste
    Google Shopping var tidiga med att ställa krav på SSL och nu följer Google Chrome efter och kommer inom kort att börja varna för sidor som osäkra om de saknar SSL. Fler webbläsare väntas följa efter Google. För att möta framtidens villkor när det kommer till SSL-kryptering, satsar Starweb på ny teknik och implementerar Let’s Encrypt i butiksdelen för samtliga Starwebbutiker (version 6) efter årsskiftet. Let’s Encrypt är en automatiserad och öppen certifikatutfärdare som sponsras av bl.a Google Chrome, Mozilla Firefox och Facebook för att nämna några. Let’s Encrypt motsvarar domänvalidering (DV) och inte utökad validering (EV) med en grön adressrad i webbläsaren.
  • Vad är skillnaden mellan Starwebs SSL-certifikat jämfört med Let’s Encrypt?
    Butiker med SSL skyddar känslig information och rankas högre på Google, men framförallt ökar SSL förtroendet för webbutiken. Let’s Encrypt-certifikaten är endast giltiga tre månader åt gången, medan Starwebs SSL-certifikat har betydligt längre giltighetstid, upp till två år, vilket ökar förtroendet ytterligare och signalerar att webbutiken inte är en tillfällig försäljningskanal. På grund av detta finns det alltså anledning till att fortsatt satsa på etablerade SSL-certifikat.

Fortfarande inte bytt till version 6? Kontakta sales@starweb.se