Smarta sätt att använda relaterade produkter.

Att produkter som på ett självklart sätt hör ihop presenteras tillsammans, ett balsam till ett schampo eller ett par regnbyxor till en regnjacka, är för de flesta ett naturligt inslag i webbutiken. Alltför ofta används funktionen blygsamt eller inte alls. Nu är det hög tid att ändra på det!

  • En service till kunden
    Se det som en service att visa produkter som är relevanta utifrån produkten och framförallt gör det för ALLA produkter och inte bara för någon enstaka. Visa produkter från samma serie eller familj; schampo, balsam, duschgel och bodymilk eller bokhylla, soffbord och tv-bänk. Visa liknande produkter som den valda, tex fler svarta mössor om det är det som besökaren letar efter och på så sätt visa valmöjligheterna. Visa produkter som behövs för att kunna använda produkten; tex batterier, kablar eller dammsugarpåsar.
  • Två flugor i en smäll
    Förutom att visa relaterade produkter för respektive produkt finns det all idé att ännu en gång använda dem i PREMIUM-funktionen Merförsäljning i kassan. Här finns det möjlighet att visa de valda relaterade produkterna och inte bara dem, utan också i kombination med specifika produkter som alltid ska visas. Det går också att styra vilka relaterade produkter som ska visas i kassan utifrån varukorgens värde. Ett ypperligt tillfälle att styra relevans efter summa och öka chanserna till merförsäljning!

Läs mer om relaterade produkter i vårt senaste nyhetsbrev.