Med Unifaun DeliveryCheckout utökar Starweb samarbetet med Unifaun

Unifauns leveransväljare, Unifaun DeliveryCheckout gör det enkelt för E-handlare att redan i kassan erbjuda de leveransalternativ som slutkunderna vill ha med hemleverans, val av utlämningsställe baserat på sitt postnummer, hämta i butik samt extratjänster som att boka leverans vid en viss dag/tid m.m. 

Nu ges möjligheten även för mindre och medelstora E-handlare att ge sina slutkunder en premium leveransupplevelse – precis som de största E-handlarna i Sverige erbjuder! Välj bland 100+ transportörer och lägg smidigt till de med ett klick. Unifaun DeliveryCheckout (nShift) är helt konfigurerbar och kan anpassas för att matcha e-handelns utseende och känsla.

Frakt

Starweb har länge insett vikten av en smidig frakthantering och hjälper redan idag sina E-handlare att sätta upp komplexa fraktflöden. Unifaun DeliveryCheckout ger en lika bra leveransupplevelse för konsumenter som för företag då Starwebs E-handlare kan styra om de vill aktivera leveransväljaren för alla, endast för företag eller endast för privatpersoner. Det ger en bra flexibilitet oavsett vilken målgrupp man har.

Betalning

Frakt och betalning är sammankopplade. Redan vid lansering finns stöd för de största betalleverantörerna såsom snabbkassorna Klarna Checkout och Svea Checkout samt alla ordinarie betalsätt. Slutkundens adress hämtas automatiskt från snabbkassan och skickas till Unifaun DeliveryCheckout så att systemen kommunicerar sömlöst igenom Starweb e-handelsplattform.

Även betalsätt och snabbkassor går att styra utifrån målgrupp, dvs för konsumenter och företag, exempelvis går det att erbjuda Klarna Checkout med DeliveryCheckout för privatpersoner medan man erbjuder egen faktura utan DeliveryCheckout för företag. Valet är helt upp till en själv.

Hur fungerar det?

När slutkunden är redo att lägga sin beställning och går till kassan i e-handeln, anger de enkelt sitt postnummer. Då hämtas automatiskt alla tillgängliga utlämningsställen, logotyper och priser från samtliga tillagda transportörer hos Unifaun och visas i realtid i kassan.

 

”Det känns väldigt bra att kunna bidra till att förenkla och förbättra för Starwebs e-handlare som nu med en integration själva på ett enkelt sätt kan lägga till och ta bort fraktval i kassan utan krånglig utveckling. Vi har upprepade gånger sett hur fraktval i kassan ökar e-handlarens intäkter genom bättre konvertering samtidigt som kundnöjdheten och återköpsfrekvensen höjs.” Tomi Pesonen, Partner and Online Sales på Unifaun.

 

Läs vidare om Unifaun fraktcheckout hos Starweb som är ett tillval i butiksstorlekarna Premium och Platinum.