Kurser inom E-handel

Är du intresserad av att utbilda dig inom E-handel finns det ett flertal vägar att gå. Här nedan får du en kort guide gällande olika utbildningar inom E-handel. En del utbildningar behöver du ha behörighet till medan andra ger inträde till vem som helst, det alla har gemensamt är dock att de är på en eftergymnasial nivå. Vill du utbilda dig inom e-handel på gymnasiet kan du få bra grundläggande utbildning genom att exempelvis läsa handelsprogrammet.

För dig som redan är på väg att starta en ehandel eller redan har en så kan STARWEB utbilda dig. Vi har tre utbildningar: Start, plus och Premium.

På distans

Ifall det passar dig bättre att plugga på distans kan du göra det via ett flertal skolor. De flesta är yrkeshögskolor där utbildningens längd kan vara olika lång beroende på vilken kurs du väljer. Det finns kurser som är helt på distans men också kurser med några fysiska träffar. Några exempel på distanskurser inom E-handel är på TUC yrkeshögskola, IHM yrkeshögskola och på Nordic Tech Institute, du kan välja att läsa på helfart eller halvfart.

I klassrum

Det finns många bra kurser du kan läsa för att få utbildning inom e-handel då du går på fysiska träffar och får din utbildning i ett klassrum. Du kan till exempel läsa kursen E-commerce product manager på campus västra Skaraborg eller på Uddevalla vuxenutbildning. edan finns det liknande utbildningar på skolor såsom IHM yrkeshögskola och EU business school. Utbildningarna kan vara strukturerade olika och i vissa fall kan du välja om du vill läsa på helfart eller halvfart. Det finns utbildningar som sträcker sig över ett par månader men du kan också välja att ta examen. En utbildning du kan gå då är E-commerce manager på IHM business school.

Enstaka kurser

Sedan kan du också läsa enstaka kurser som ger dig kunskaper inom e-handel. Du kan till exempel vända dig till vuxenskolan Komvux som har flera utbildningar inom E-handel både på distans och i klassrum.

Kurser inom E-handel 2022

  • Certifierad E-handlare by Academy
  • E-handel – TUC Yrkeshögskola
  • E-commerce Coordinator

Lär dig jobba snabbt, smart och effektivt i Starwebs e-handel. Läs mer här under utbildning.