Hur kan Google Data Studio hjälpa e-handlare?

Nya kraftfulla verktyg dyker frekvent upp på marknaden. Genom att ta till dig dessa verktyg kan du snabbt bli mer effektiv i ditt arbete. Ett verktyg som kan vara värt att du tittar närmare på är Google Data Studios. Vi går igenom det viktigaste du behöver känna till nedan.

 

Vad är Google Data Studios?

Google Data Studios är ett online-verktyg som släpptes på marknaden för ett par år sedan. Initialt sett var detta en del av den större programsviten Google Analytics men Google släppte lite senare en gratisversion av verktyget för enskilda användare eller mindre team.

 

Vad kan du göra med Google Data Studios?

Google Data Studios är ett verktyg som hjälper dig att konvertera data till snygga och informativa rapporter och grafer. Med hjälp av verktyget kan du enkelt länka samman data från flera olika källor för att exempelvis visualisera hur en verksamhet mår. Med några enkla steg kan du skapa en samlad bild över nyckeltal och trender som hjälper dig att fatta rätt beslut i din verksamhet. Inom ditt team kan du dela rapporter och även göra realtidsuppdateringar i dessa. Allt för att ge dina teammedlemmar rätt information för att kunna fatta bra beslut i arbetet.

 

Importera data via fördefinierade gränssnitt

Du kan enkelt importera data med hjälp av fördefinierade gränssnitt. Du kan exempelvis använda MySQL, PostgreSQL, Analytics, Google BigData eller Youtube som datakällor till dina rapporter med enkla knapptryckningar. När du sedan vill visa ditt data finns det ett antal fördefinierade mallar du kan utgå ifrån för att spara tid.

 

Hur kommer du igång?

När du vill testa Google Data Studios börjar du med att surfa in på onlineverktyget. Där hittar du mallar och exempel att börja med. Vill du sedan hitta ett par introduktionsfilmer som hjälper dig att dra nytta av all funktionalitet i verktyget hittar du lätt detta genom en sökning på exempelvis Youtube.

Vi besvarar veckans fråga: Vad är Google data studio?