Starweb vs. WooCommerce: Varför e-handlare väljer Starweb

Tekniken du använder för din e-handel och för att driva ditt företag ska göra ditt liv enklare, inte svårare. Tid som spenderas på att felsöka är tid du borde spendera på viktigare uppgifter som att öka försäljningen, upptäcka nya produkter eller utbilda ditt team i e-handel.

Det är därför så många svenska e-handlare vänder sig till den innovativa e-handelsplattformen från Starweb som hjälper dig som e-handlare att växa snabbare, istället för att behöva sy ihop liknande funktioner genom plugins och tredjepartstjänster med WooCommerce.

Med inbyggt webbhotell, komplett ekosystem för e-handlare, automatiserade marknadsföringsfunktioner, frakttjänster och kompetent support är Starweb gjord för entreprenörer som vill bygga och sälja online, inte ständigt hantera en växande lista med olika verktyg.

 

Skala upp i en pålitlig e-handelsplattform som är enkel att använda

När du precis börjar med e-handel är det lätt att bli överväldigad av de många alternativen som finns. E-handelsplattformar som saknar ett intuitivt gränssnitt har också en stor inlärningskurva. Att fastna med en plattform som du inte riktigt bemästrar kan snabbt suga ut spänningen i att starta ett företag.
När du växer och börjar skala ditt företag, kommer du att stöta på nya problem med din webbshop som du behöver hantera och nya säkerhetshot att skydda dig mot. Tänk på långsiktiga tillväxtmål även i de tidigaste stadierna i ditt företag.

 

WooCommerce plattform

WooCommerce har blivit känt för att många har hört talas om, och kanske tom. arbetat med hemsideverktyget WordPress. WooCommerce är ett tillval (plugin) till WordPress-plattformen som är ett native content management system (CMS).

Ett CMS har helt andra krav på sig än en e-handelsplattform, vilket ger dig helt andra förutsättningar att lyckas. Det gäller att ha stenkoll på vilka plugins som är riktigt bra – och fungerar tillsammans med din e-handel. Det är lätt att av misstag förstöra något och inte alltid lika lätt att fixa det. Inlärningskurvan är ganska hög vilket kan göra den till en skrämmande plattform för nybörjare och entreprenörer.

Något man behöver känna till är att WooCommerce plattform och många av dess tillval ofta blir utsatt för hackers och olika former av bedrägeriförsök. Som e-handlare behöver du därför se till att mjukvaran ständigt är uppdaterad då den vanligtvis inte uppdateras automatiskt.

  • WooExpert: Ta hjälp av en specialist på WooCommerce som kan hjälpa dig att konfigurera plattformen, installera rätt plugins och sedan hålla dessa uppdaterade löpande.
  • Komplett CMS: Med ett enda publiceringsverktyg (CMS) är det enkelt att sälja, ha många informationssidor och skapa blogginlägg.
  • Varianter: Stöd finns för produkt-varianter såsom olika färg eller storlek. Däremot saknas unika artikelnummer, EAN-kod, vikt, lagersaldo och flera olika bilder per variant. Det gör det svårt att bedriva en professionell e-handel.
  • Prislistor: Stöd finns för pris och extrapris per produkt. Beroende på plugin saknas ibland olika priser per produkt-variant och det saknas stöd för både återförsäljare-prislistor och internationella priser per land/valuta.

 

Starweb plattform

Starwebs e-handelsplattform är skapad för syftet att växa snabbt och öka försäljningen online. Vi har blivit omnämnda som en av de mest intuitiva och användarvänliga e-handelsplattformarna i Sverige.

Köp styrs av känslor. Därför skräddarsys varje e-handels egen identitet. Det betyder, inga färdiga teman som används av tusentals andra butiker. Genom Starweb investerar du i ditt varumärke redan från dag ett. Starwebs specialister inom design, e-handelsmarknadsföring och varumärke hjälper dig skapa rätt kundupplevelse och synlighet på Google.
Resultatet blir ett bestående intryck som besökarna minns. Allt arbete sker in-house.

Oavsett om du precis har börjat med försäljning eller har en lokal butik så får du rätt förutsättningar att sälja online genom:

  • Automatiska orderflöden: Spara tid vid varje ny order, samt varje order som justeras. När kunden vill ändra något i en order uppdateras automatiskt bokföring, ERP, lager-, betal- och fraktsystem.
  • Skräddarsydd design: Det är otroligt viktigt att sticka ut bland hundratals konkurrenter! Efter beställning tar en skicklig designer från Starweb kontakt, går igenom upplägget och era önskemål. Därefter skapas en butiksdesign som inbjuder till köp med potential att generera högre intäkter.
  • Komplett CMS: Med ett enda publiceringsverktyg (CMS) är det enkelt att sälja, ha många informationssidor och skapa tidsinställda blogginlägg. Slipp dubbel administration i olika verktyg när all Googles länkkraft går till e-handeln.
  • Automatiserad marknadsföring. Boosta försäljningen med rätt produkt, till rätt kund, i rätt tid. Fresta kunden att handla mer i kassan genom rekommendationer. Ifall ordern inte avslutas blir kunden påmind om den övergivna kundvagnen som väntar.

 

Få support året runt så att du kan fokusera på att sälja

När du ställs inför en utmanande teknisk fråga vill du snabbt ha svar så att du kan gå tillbaka till att driva ditt företag. Då behöver du ett supportteam som kan hjälpa dig när du behöver det, via telefon, chatt eller e-post.

 

WooCommerce utbildning

WooCommerce saknar en kundsupport som är tillgängliga för felsökningar eller om du behöver vägledning. För anpassad funktionalitet är det troligtvis bättre att du anställer en WooExpert – vilket ökar dina löpande kostnader.

 

Starweb utbildning

Hos Starweb blir du en utbildad e-handlare. Vi hjälper dig hela vägen från utbildning i plattformen (länka till https://www.starweb.se/starweb-utbildning/) till att lära dig om e-handel och hur du väljer rätt ekosystem till din e-handel. Du möts av en kunnig, svensk support som har 20 års erfarenhet av e-handlare. Det är en av flera goda anledningar till varför e-handlare väljer Starweb.
Känn dig alltid välkommen att kontakta supporten med frågor och funderingar rörande din butik. Allt från allmänna e-handelsfrågor, grundläggande frågor om sökmotoroptimering eller få specialistrådgivning om hur du tar din e-handel till nästa nivå. På telefon, chatt eller e-post. Starwebs helpcenter finns tillgängligt dygnet runt på https://support.starweb.se/.

 

Blixtsnabba laddningstider

Sidladdningstider kan ha en dramatisk inverkan på dina konverteringar. Besökare är 32% mer benägna att omedelbart lämna din e-handel (eller ”studsa”) om sidhastigheten ökar från en till tre sekunder, enligt Google. Dessutom tar Google hänsyn till sidhastighet när de rankar sökresultat, det är viktigt att få bra synlighet på sökmotorer.
Därför spelar webbplatsens hastighet roll – långsamma webbplatser kostar pengar.

 

WooCommerce sidladdning

En WooCommerce-webbplats kan snabbt bli överbelastad med plugins, skript och alltför stora bilder som inte är optimerade för mobiler. WooCommerce i sig är ett WordPress-plugin vilket egentligen betyder att webbplatsen blir långsammare samma sekund som du aktiverar pluginet.

 

Starweb sidladdning

Starweb är skapad för att vara en snabb och flexibel e-handelsplattform – inga extra plugins eller nedladdningar behövs. Starwebs Content Delivery Network (CDN) är strategiskt utplacerade servrar runt om i världen så att alla besökare får så kort väg som möjligt för att hämta innehåll. Sidorna i e-handeln visas därför blixtsnabbt till alla besökare samtidigt. Det betyder att du kan spendera mindre tid på att oroa dig för hastighet och mer på att bygga och skala upp ditt företag.

 

Eliminera komplexiteten med webbhotell

Webbplatsen, innehållet, alla bilder etc lagras på en server så att den är tillgänglig på webben. Denna lagring och åtkomst är i huvudsak vad vi kallar hosting. Varje webbplats ”hostas” någonstans, vilket innebär att den har dedikerat serverutrymme hos en driftleverantör.

 

WooCommerce hosting

WooCommerce-webbplatser är inte ”hostade”. De bygger på mjukvaran WordPress medan du behöver skaffa hosting hos tredje part, tex några av de webbhotell vi har i Sverige. Detta gör det löpande webbplatsunderhållet onödigt komplicerat – WooCommerce ska i vissa fall dessutom installeras på webbhotellet.
Tjänster för webbhotell kostar pengar och minskar dina marginaler. Hosting-tjänster varierar ganska mycket i både kvalitet och pris.

 

Starweb hosting

Starweb är en Saas-plattform där hosting och drift av e-handeln ingår upp till stora volymer, så du behöver inte oroa dig för webbhotell eller tredjepartsleverantörer och extra avgifter. Webbhotell ingår alltid och det finns ingen förmånsbehandling. Alla får samma fördelar med säker SSL-kryptering och backup varje natt i världens största datamoln, Amazon Cloud.

 

Starweb vs. WooCommerce en överblick

 

WooCommerce summering

Enkel användning. Krävs ett webbhotell därefter installation av en WordPress-webbplats och sedan WooCommerce-pluginet. Webbhotell kan ej ge support kring WooCommerce utan du är då hänvisad till att läsa på hur det fungerar i bl.a forum.
Funktioner och anpassningsbarhet. Anpassningsbara teman mot betalning. Det behövs plugins och appar för det mesta utöver det. Automatiska orderflöden saknas vilket gör det svårare att skala upp verksamheten p.g.a mer manuell hantering.
Appar och integrationer. Det finns både gratis och betalda appar som tillval. Båda behöver uppdateras löpande.

 

Starweb summering

Enkel användning. Det tar 30 sekunder att starta en provbutik. Enkelt och intuitivt gränssnitt som kräver minimal teknisk skicklighet.
Funktioner och anpassningsbarhet. Få tillgång till ett helt ekosystem av affärsverktyg såsom fraktsystem (TA), betallösningar, lagerplatssystem (WMS), affärssystem (ERP) och mer.
Appar och integrationer. Alla funktioner du behöver för att växa snabbt är inbyggda. Beroende på dina behov finns det några få tillval t.ex. för B2B-försäljning. Vi förklarar givetvis hur det fungerar, allt för att göra ditt liv enkelt.