Det finns fantastiska saker överallt. En del av dem ser man aldrig, men de märks definitivt.

Under en längre tid har det i bakgrunden jobbats med att finputsa våra tekniska system. Troligtvis märker ni ingenting utav resultatet, men era kunder gör det. Numera har era webbutiker tillgång till följande teknisk funktionalitet som inte syns men som gör stor skillnad.

  • Redo för många besökare?
    Starwebs miljö skalar automatiskt upp om en butik får väldigt mycket trafik. Därför klarar din webbutik galant av e-handels påfrestningar som Black Friday, produktsläpp, realisationer eller andra tillfällen när det kan bli enorma toppar. Rent tekniskt innebär det att nya servrar startar av sig själv och fyller behovet efter hand.
  • Snabbt vart du än befinner dig.
    När någon besöker webbutiken letas den närmaste servern fram och det går snabbare att leverera innehållet. Med CDN (Content Delivery Network) läggs den statiska delen av webbutiken nämligen på flera olika servrar över hela världen. Speciellt bra för videor och bilder och framförallt vid en stor mängd besökare. Rent tekniskt innebär det att man sprider ut bandbredden och minskar risken för en långsam eller ännu värre en server som krashar på grund av hög belastning. Och som alltid gillar Google när saker och ting laddas snabbt och då hamnar man högre upp i sökresultatet.