3 tips för ett lyckat SEO arbete

Arbetar du med sökordsoptimering i butiken? Om inte är det hög tid att börja med det nu för att vara redo till Black Friday och Julhandeln.

 

1. Driv trafik med fokus på konvertering. En bra början till att driva trafik med fokus på konvertering är att använda Google analytics för att se vilka sidor i din butik som konverterar bäst, hur länge dina besökare stannar och hur många besök som i snitt behövs för att ett köp ska genomföras.

 

2. Tänk lånsiktigt. Det arbete du gör idag ger effekt först om några månader. En bra grund för att skriva text är att arbeta likt en tidningsartikel med en säljande huvudrubrik, enkel ingress och sedan mellanrubriker följt av mer matnyttig text. Tänk gärna på att använda interna länkar direkt in på produkter och eventuella knappar för ex anmälan till nyhetsbrev. Det kan hjälpa att öka din konvertering. Påbörja ditt arbete nu och var redo till Black Friday och Julhandeln.

 

3. Analysera och justera. Sökmotoroptimering arbetet är inte en engångsinsats utan måste underhållas. Analysera, utvärdera och justera innehållet i butiken.