Starweb lanserar B2B e-handelslösning

Nu lanserar Starweb en helt ny e-handelsplattform specifikt utvecklad för business-to-business e-handel. Nya Platinum är sprängfylld med unika funktioner som uppfyller kraven för e-handlare som säljer mycket till företag, myndigheter och återförsäljare. Med B2B e-handelsplattformen blir äntligen e-handel till företag lika snabbt, modernt och enkelt som det länge har varit till konsumenter.

B2B (Business-to-Business) e-handel växer lavinartat och förväntas snart omsätta dubbelt så mycket som e-handel till konsumenter. Det har redan skett i USA, enligt analysföretaget Forrester. Stora företag gör kraftiga investeringar för att möta efterfrågan, medan medelstora företag fram tills nu i princip stått utan prisvärda alternativ. Med Starwebs B2B-lösning kan medelstora B2B företag komma igång snabbt och växa fort.

 

B2B e-handel för mindre och medelstora företag

Platinum vänder sig både till befintliga e-handlare som vill växa inom B2B och redan existerande B2B företag som vill börja eller bli ännu bättre på digitala affärer. B2B handel är ofta svårt att göra smidigt och kräver komplexa processer. Platinum löser många av utmaningarna med automatiska flöden och ett smidigt gränssnitt. Utvecklingen har skett under två års tid tillsammans med flera av Starwebs pilotkunder inom B2B e-handel. Den nya e-handelslösningen har nu standardiserats vilket gör att både avgifter och leveranstider minskar avsevärt.

I Platinum ingår stöd för internationell e-handel som gör det fördelaktigt att även sälja till kunder och återförsäljare utanför Sveriges gränser.

 

Funktioner som ökar försäljningen och sparar tid

I den nya B2B e-handelsplattformen ingår mängder av funktioner.

  • Stafflade volympriser gör det flexibelt för handlaren att sätta flera nivåer av fördelaktiga priser till kunden beroende på volymen som efterfrågas.
  • Paketprodukter, som även kallas SET-artiklar, gör det smidigt att koppla samman flera produkter och skapa uppförsäljning genom paketerbjudanden.
  • D-pack, försäljning av distributions pack ger ökad volymförsäljning genom försäljning av obrutna förpackningar.
  • Företagskunder kan ange flera faktura- och leveransadresser och ha förvalda favoritadresser i kassan.
  • Stora företag och myndigheter kan skapa så många användare de önskar per kundkonto med förutbestämda faktura- och leveransadresser.
  • Unikt produktsortiment och unika priser per produkt till utvalda kunder.
  • Inloggade kunder kan enkelt skapa en ny beställning genom att kopiera en befintlig order.
  • Frakt- och betalsätt styrs helt fritt genom fraktintervaller, prissättning eller skrymmande fraktklasser till privatperson, företag eller prislista.

 

Starwebs ambition är att kunna leverera en komplett B2B e-handelslösning till e-handlare inom 4 veckor. Dessutom till ett pris som endast är en bråkdel av en jämförbar B2B e-handelslösning. Platinum erbjuds till en fast månadsavgift. Ingen startavgift, inga dyra investeringar eller långa leveranstider.

 

Starweb hjälper er igång, ring oss på 040-60 20 900 eller 08-509 100 00.